מיליון וחצי ילדים נרצחו בשואה, כ-232 אלף מהם באושוויץ-בירקנאו. כל הרכוש שאיתו הגיעו היהודים למחנה ההשמדה, כולל הנעליים, נלקח לגרמניה כדי לשמש את העם הגרמני או את החיילים הגרמנים. 8,000 נעליים שנותרו באושוויץ הם כל מה שנשאר מהילדים שהגיעו למחנה.
הנעליים שהוצגו במוזיאון ואוחסנו קרוב ל-80 שנה, מתפוררות ובלויות. ללא שיקום ושחזור שלהן, יאבדו גם הזיכרון וגם העדות המוחשית לפשעי הנאצים. ארגון מצעד החיים העולמי פתח בקמפיין בינלאומי כדי להשיג את הסכום ההתחלתי הדרוש – 1.7 מיליון שקלים, שיאפשרו את התחלת השיקום והשחזור באופן מיידי. עד היום גויסו כבר 550 אלף שקלים. הציבור תרם 105 אלף שקלים בתרומות קטנות רבות; ובעקבות הפרסום ב-ynet וב"ידיעות אחרונות", אישר דירקטוריון בנק דיסקונט תרומה בסך מאה אלף שקלים.
"הר הנעליים של ילדי אושוויץ הוא אחת העדויות העוצמתיות והמוחשיות ביותר לזוועות הבלתי-נתפסות שהתרחשו בתקופת השואה", אמר יו"ר הבנק, שאול קוברינסקי. "שימור הר הנעליים הוא מצווה וחובה חשובה מאין כמוה כדי להבטיח שזיכרון השואה יישאר לעד, ואנו גאים על האפשרות לסייע במשימה זו".
היזם ואיש העסקים איתן ניישלוס תרם 350 אלף שקלים. מצעד החיים הציב כיעד להשלים את גיוס התרומות עד חודש ינואר, שבו חל יום השואה הבינלאומי, ואם היעד לא יושג – עד יום הזיכרון לשואה ולגבורה בישראל.