מאז שהיה ילד היה לו, לשמחל'ה לייזרוביץ', חלום אחד: להכניס ספר תורה ברוב פאר והדר לבית כנסת. לייזרוביץ', כבר בן 26, הוא השביעי מבין 14 אחים ואחיות, ונולד עם תסמונת דאון. "בזמן שכל האחים מתחתנים, והאנשים שסביבו מתקדמים בחיים, אחי רוצה רק לעשות הכנסת ספר תורה – שזה למעשה אירוע במקום החתונה שלו", מספר מוטי לייזרוביץ', אחיו הצעיר ממנו, בריאיון משותף לאולפן ynet.
"אני מחכה לאירוע הזה כמו לחתונה שלי", אומר גם שמחל'ה, וממחיש את הייחוד שבשמחה המיוחדת הזו, שכן הכנסת ספר תורה משולה לסוג של "חתונה", של ברית בין עם ישראל לתורה – והטקס החגיגי כולל ריקודים תחת חופה עד לבית הכנסת וסעודת מצווה.
השבוע חיכתה לו הפתעה גדולה והתרגשות עצומה, כשקרובי משפחתו הרבים וחברים בקהילת חסידות גור שבחצור הגלילית, השיקו בטקס מיוחד באולם שמחות את הקמפיין להכנסת ספר תורה של שמחל'ה - תחת הכותרת "מצדיעים לבעלי תסמונת דאון". חתן האירוע הגיע למסיבה חסידית גדולה, שבה הוכרז על הגשמת חלומו. "התרגשתי מאוד", הוא מספר.
"להשאיר שם, זכר ושארית, ספר תורה"
"בזמן שאנחנו חולמים לעצמנו כל מיני חלומות על חתונה, ילדים, לימודים, עסק, רכב או דירה, שמחל'ה מבין טוב, יותר מדי טוב, שאת כל זה אין לו ולא יהיה לו", מסבירים חבריו. "הוא כבר בן 26. שעון החול מתקתק. לאחר שגם אחיו הקטנים ממנו מתחתנים ועוזבים את הקן, הוא נשאר עם עצמו בבית, חולם ומדבר כל היום רק על דבר אחד: 'אני מתחתן עם התורה! זו תהיה השמחה שלי".
קרוביו מספרים עליו שהוא "בעל נשמה גבוהה במיוחד", ואחיו מעיד כי "הוא תמיד היה יושב עם רשימות, כותב ועוזר להקליד מי אחראי על מה באירוע שיעשה. ואז החלטנו להוציא את זה לפועל. פתחנו קמפיין מראשון עד חמישי, ואנחנו ממש מתרגשים מהתמיכה. אנשים ממש מזדהים איתנו".
את הקמפיין פתחה המשפחה באתר מימון ההמונים "מאצ'י". "אנחנו מזמינים את כולם לקחת חלק, אות, עמוד או פרשה בספר התורה של שמחל'ה, ומקווים שנצליח לאסוף כסף גם לספר התורה וגם למסיבה גדולה שאנחנו רוצים לעשות לו כשנסיים את הפרויקט, בעוד כמה חודשים".
האירוע נועד להצדיע לאנשים עם תסמונת דאון, ואלה אורחיו המיוחדים של חתן האירוע, שנהג לחלום "להזמין עוד ילדים עם תסמונת דאון לחתונה שלי, לאירוע עם ספר התורה". לייזרוביץ' מבהיר כי "זו פעילות שההורים שלי עושים כבר הרבה זמן. הם בקשר עם משפחות של ילדי תסמונת דאון".
"כתיבת ספר תורה משלו והכנסתו", מסבירים מקורביו, "הן גם שיהיו לו זכר, שם ושארית. אירוע גדול ומרגש שיהיה במקום חתונה. הזדמנות נדירה להביע הערכה וכבוד לבעלי תסמונת דאון, נשמות גבוהות ומיוחדות שאנחנו מקבלים מהם אהבה – וכעת זה הזמן שלנו, להחזיר להם אהבה".