כשברקע המלחמה המתמשכת, ארגון רבני ורבניות "בית הלל", המשתייך לציבור הדתי-לאומי, יצא בקריאה ציבורית: לא זו בלבד ששירות צבאי לנשים מותר, אלא שיש בו אף מצווה גדולה.
אנשי חינוך והורים כבר יודעים שמאז פרוץ המלחמה חלה עלייה תלולה במספר הנערות הדתיות שבוחרות להתגייס לצה"ל, אף על פי שביכולתן לקבל פטור. רוח הגבורה שמילאה את הארץ לא פסחה על הצעירות בנות המגזר הדתי, והן תורמות תרומה נרחבת ואיכותית למאמץ המלחמתי בתפקידים רבים ומגוונים.
ארגון בית הלל דוגל ב"הנהגה תורנית קשובה", כלשונו, ונחשב לגורם מתון וליברלי בציונות הדתית. הוא היה הארגון הרבני הראשון בזרם האורתודוקסי – והיחיד עד כה – להוציא היתר הלכתי מפורש לגיוס נשים לצה"ל, כבר לפני כשש שנים. כעת, לנוכח מצב המלחמה והחוסר הזועק בכוח אדם בצבא, פרסם הארגון קריאה מחודדת יותר: "לאור המערכה הקשה שאנו מצויים בה ושיפור התאמת תנאי השירות לאורח חייהן של חיילות דתיות, אנו יוצאים בקריאה ברורה: לא רק ששירות צבאי לנשים מותר, יש בו גם מצווה גדולה".
עוד נכתב במסמך של הארגון: "במלחמה זו נוכחנו לראות את תרומתן הגדולה והחשובה של הנשים בשירות הסדיר ובמילואים. זו זכות שהיא גם חובה לשרת בצבא ההגנה לישראל במדינת ישראל. אנו קוראים לצעירות המתגייסות לצה"ל לעשות זאת תוך שיקול דעת, בהתייעצות ובדאגה לליווי, על מנת לתרום את חלקן החשוב תוך שמירת אורח חיים הלכתי".
בהודעה שפורסמה יש גם הסתייגות משירות צעירות דתיות ביחידות לוחמה מעורבות: "חלק ממסלולי הלוחמה כיום אינם מתאימים לחיילת דתית, וקרוב לוודאי שאי-אפשר לשמור בהם על גדרי ההלכה. מסלולים ותפקידים רבים אחרים מתאימים הרבה יותר".
בהמשך קוראים הרבנים והרבניות לצה"ל עצמו להרחיב את המענים לחיילות דתיות, ולוודא את ההקפדה על כללי "השירות המשותף" שמסדירים את ההתנהלות בלוחמה מעורבת. זאת לצד שבחים להתקדמות הרבה שנעשתה בצה"ל ביצירת תנאים מתאימים לחיילות דתיות ובליווי רוחני נשי עבורן, כולל הקמת יחידה ייעודית ונפרדת ללוחמות דתיות.
ומה לגבי הצעירות שעדיין בוחרות לקבל פטור מגיוס? הודעת הרבנים והרבניות קוראת להן להתנדב, ואף מציבה חזון של "חוק שירות לאומי" שיחול על כל אזרחי המדינה באופן שוויוני: "על כל צעירה (או צעיר) שאינם מתגייסים לצה"ל חלה החובה לתרום ממיטב יכולותיהם במקומות הרבים הזקוקים לכך, למשל בשירות הלאומי שגם בו יש צורך גדול בתקופה קשה זו. בעינינו מצב מתוקן יכלול חוק 'שירות לאומי' שישלים את חובת הגיוס לצה"ל וישווה את החובות והזכויות של כל האזרחים מתוך שיקול ואיזון בין צרכיה המשתנים של המדינה, כולל במסגרת מילואים אזרחיים".
"בשנה האחרונה, במלחמה, ההתנדבות בכל חלקי העם התעצמה – ויחד עם זאת גם הצרכים הלכו וגדלו", אמר הרב מאיר נהוראי, יו"ר רבני ורבניות בית הלל. "אנחנו מכירים ומוקירים את כל מי שנדבה רוחו, ובתוכם גם בנות דתיות. אנחנו מחזקים את ידיהן, ורוצים לחזק גם את הצד הרוחני ואת המסגרות הנוחות והטובות בצבא עבורן – כדי שיוכלו לשרת בנאמנות תוך שמירה על התורה וההלכה".
הרבנית שלומית פיאמנטה, מנכ"לית הארגון, אמרה: "השייכות לכלל ישראל באה לידי ביטוי בהבנה שאי-אפשר לעמוד מנגד בעת מלחמה, כשהחוסר בכוח אדם חריף כל כך. יש לנו בארגון רבנים רבים בשירות מילואים, וגם רבניות בית הלל שמשרתות במילואים או התגייסו לשלב ב', ואנחנו פעילים ביצירת התנאים והליווי המתאימים לתלמידותינו המתגייסות ושותפים לפיתוח מסלולים מותאמים בצה"ל. אתר 'משיבת נפש' של בית הלל, שבו פעילות נשות הלכה, מלווה ומחזק חיילות דתיות מתחילת המלחמה. הצבא צריך את החיילות, את המסירות, הכישרונות והעוצמה הפנימית שלהן, ואנחנו גאים לתת להן את הגיבוי ההלכתי והרוחני".