על רקע סערת עליית יהודים להר הבית, הגיע היום (ב') שגריר ארצות הברית בישראל ג'ק לו לביקור חשאי בביתו של המנהיג הרוחני הבכיר בזרם הליטאי של החברה החרדית, הרב דב לנדו, המתגורר בבני ברק.
1 צפייה בגלריה
הרב לנדו והשגריר לו בפגישתם בבני ברק
הרב לנדו והשגריר לו בפגישתם בבני ברק
הרב לנדו והשגריר לו בפגישתם בבני ברק
במהלך הפגישה ביקש השגריר למסור לרב לנדו מסר אישי מנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, בנוגע לעמדתו נגד עלייה להר הבית. השגריר הודה לרב על מאמציו להרגיע את הרוחות ולמנוע תסיסה ביטחונית בכל המזרח התיכון.
בשבועות האחרונים התעוררה סערה בעולם בעקבות עליית השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתבטאויותיו בנוגע לתפילות יהודים בהר. העיתון החרדי "יתד נאמן" אף פרסם באופן חריג כותרת ראשית בשפה הערבית נגד העלייה להר, בהוראת הרב לנדו.
לאחרונה עלו להר הבית השרים בן גביר ויצחק וסרלאוף. בן גביר אף הציע להקים במקום בית כנסת. הדבר עורר זעם בקרב רבנים רבים וגם במפלגות החרדיות. בשל כך, לפני כשבוע וחצי ב"יתד נאמן", הביטאון של דגל התורה, כונה השר לביטחון לאומי "הפירומן הפוליטי". בעיתון הדגישו כי הוא "מבעיר את השטח בפעם השנייה ומסכן את תושבי ארץ הקודש".
בן גביר בהר הבית
(צילום: דוברות עוצמה יהודית / אור נחמיה)

הביטאון, המבטא את מסריו של הרב לנדו, אף פרסם בעמוד השער שלו לאחרונה כיתוב בערבית, כאמור, ונכתב בו כי "האמירה של בן גביר חמורה". מתחת לכיתוב הגדול בערבית, נכתבו הדברים גם בעברית: "הדבר ידוע כי לדעת כל פוסקי ההלכה היהודית לכל דורותיהם אסורה באיסור חמור מאוד עליית יהודים להר הבית (המכונה בפי המוסלמים 'רחבת אל-אקצא') ודעה זו לא השתנתה והיא קיימת בתוקפה".
זו לא הפעם הראשונה שבה נועדים השניים. גם כאשר נכנס השגריר לו לתפקידו, הוא הגיע לביקור היכרות וקיבל ברכה מהרב לנדו. כעת השגריר הגיע פעם נוספת עם מסר ישיר מנשיא ארצות הברית למנהיג החרדי בנושא הרגיש. בסיום הביקור בירך המנהיג את השגריר בברכת שנה טובה לקראת החגים המתקרבים.
לאחר עלייתו של בן גביר להר הבית, פרסמה ארצות הברית גינוי חריף. מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן אמר בחודש שעבר כי "ארה"ב מתנגדת נחרצות לביקור". בביקורת החריפה הוא הוסיף כי בן גביר "הפגין התעלמות בוטה מהסטטוס-קוו ההיסטורי ביחס לאתרים הקדושים בירושלים". לדבריו, "פעולות פרובוקטיביות אלה רק מחריפות את המתיחות ברגע מרכזי שבו כל התמקדות צריכה להיות במאמצים הדיפלומטיים המתמשכים להשיג הסכם הפסקת אש ולהבטיח את שחרורם של כל בני הערובה, וליצור תנאים ליציבות אזורית רחבה יותר".