צהר נחשב שנים לארגון היהודי האורתודוקסי היחיד שמציע שירותי כשרות למי שמאסו בשירותי הרבנות. אלא שבשבועות האחרונים, מערך זה בארגון חווה טלטלה משמעותית: בשל מחלוקת על תעודות שלא חולקו, וטענות ל"יד קלה על ההדק" בנטילת תעודות כשרות, שדרת ההנהלה של המערך עזבה כולה.
זה החל בשבוע שעבר, עם פיטוריו של מנכ"ל המערך, יהודה זיידמן - אחריו, שדרת הניהול של המערך הודיעה על עזיבה. מטה ניהול מערך הכשרות התפטר כולו ביחד, וכעת ישנם חוסרים בשורת תפקידי ניהול משמעותיים כמו מפקח אזורי דרום, מפקחת אזורית ירושלים, מפקח אזור שרון, מפקח אזור תל-אביב, מפקח אזור צפון, סמנכ"ל מנהלת משאבי אנוש ושיווק ומנהלת משרד וגבייה.
כל אלה, שהיוו את מטה הניהול של מערך הכשרות - התפטרו, כי לדבריהם החלטות התקבלו בלי להתחשב בדעתם המקצועית, באופן שלפי תפישתם חייב אותם לעזוב.
עובדים במערך הכשרות טענו בשנתיים האחרונות כי הרב אייל משה, המהווה את הסמכות ההלכתית בארגון, נוהג לחומרה בחלק מהעסקים המושגחים על ידי כשרות צהר - באופן שלא מקובל על הנהלת המערך. המנהלים פנו לראשי צהר וטענו כי יש קושי גדול בעבודה מול הרב. מנגד, ראשי הארגון עמדו על כך כי הרב משה ימשיך בהובלת הקו ההלכתי בארגון ואף יורחבו סמכויותיו.
מצהר נמסר בתגובה: "לצערנו עקב חילוקי דעות מקצועיים בין חלק מהעובדים לראש מערך ההשגחה הוחלט להחליף חלק מהעובדים. חשוב לציין כי כמעט כל המשרות כבר אוישו מחדש ואנחנו מאמינים כי השאר יתמלאו בזמן הקרוב. ארגון רבני צהר מודה לכלל העובדים שעזבו על שירותם המסור ומאחל הצלחה לעובדים החדשים שהגיעו במקומם. בכל מקרה, צהר כשרות ממשיכה לפעול במלוא כוחה, ותמשיך לספק שירות הלכתי ללמעלה מ-350 בתי עסק".
נציין כי על פי החוק שאושר בתקופת הממשלה הקודמת ביוזמת השר לשירותי דת דאז, ח"כ מתן כהנא - הרבנות הראשית לישראל לא תהיה הגוף הבלעדי הנותן תעודות כשרות בישראל. אלא שלמרות החוק ברבנות לא השיבו לבקשת ארגון צהר, שכיום רשאי רק להכריז עליהם כגורם המעניק תעודות כשרות. בשבועות האחרונים הוגשה עתירה לבג"ץ.
"לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, לא ניתן להתעלם מהחומרה שבאי-קיום הוראות החוק", כך כתבה היועצת המשפטית לממשלה בעמדה שהגישה בתגובה לעתירה, והרבנות נדרשת כעת להשיב מדוע לא תיתן רישיון לארגון.
פורסם לראשונה: 00:00, 05.08.24