כמעט אחד מכל חמישה צרפתים מתחת לגיל 35 ו-12 אחוז מכלל הצרפתים "ישמחו אם היהודים יעזבו את צרפת". 46 אחוז מהצרפתים מסכימים עם לפחות שש דעות אנטישמיות מתוך 12 שהועלו בסקר חדש בהזמנת קריף – ארגון הגג של המוסדות היהודיים בצרפת, שנערך בחודש ספטמבר והתפרסם אתמול.
צעידה בפריז נגד אנטישמיות
(צילום: Sophia Aram)


עוד עולה מהסקר, שנערך על ידי מכון Ipsos הצרפתי - כי 23 אחוז מהצרפתים סבורים כי "היהודים אינם באמת צרפתים כמו האחרים". ככל שגיל האוכלוסייה יורד, כך מתחזקת הדעה כי היהודים אינם משתלבים בחברה הצרפתית. רק 47 אחוז מהצרפתים שהשתתפו בסקר סבורים שהיהודים אינם אשמים בעליית האנטישמיות. 75 אחוזים מהנשאלים הצביעו על המלחמה במזרח התיכון כגורם לעליית האנטישמיות.
באשר לדעות הקדומות שעליהן נשאלו הנסקרים, עולה כי 52 אחוז מכלל האוכלוסייה חושבים כי "היהודים נאמנים יותר לישראל מאשר לצרפת", וכמחציתם (49 אחוז) מאמינים כי "ללובי היהודי יש השפעה בצמרת השלטון". 46 אחוז אמרו ש"היהודים עשירים יותר מהצרפתי הממוצע" ו-17 אחוז חושבים ש"יש יותר מדי בתי כנסת בצרפת". מהסקר עולה כי מפלגת השמאל הקיצוני "צרפת המורדת" עקפה את הימין הקיצוני בדעותיה האנטישמיות. 55 אחוז מתומכיה הם אנטישמים ו-44 אחוז מהם סבורים כי חמאס אינו ארגון טרור.
1 צפייה בגלריה
הפגנת מחאה
הפגנת מחאה
הפגנת מחאה של פרו פלסטינים בפריז
(צילום: REUTERS/Gonzalo Fuentes)
ויש גם קצת חדשות טובות, 89 אחוז מאזרחי צרפת סבורים ששום דבר אינו מצדיק אירוע או הכרזה אנטישמיים.
בכל הקשור בישראל, ל-21 אחוז מהנסקרים יש דעה טובה על ישראל (ירידה בהשוואה ל-27 אחוז שענו כך בסקר הקודם שנערך ב-2020) ול-18 אחוז יש דעה כזו על פלסטין.
למרות המסקנות העגומות בנושא האנטישמיות, לרוב המכריע של הצרפתים יש דעה טובה על העם היהודי (75 אחוז), ל-49 אחוז יש דעה טובה על ישראל ורק ל-26 אחוז יש דעה טובה על ממשלת ישראל. מחצית מהצרפתים סבורים שאנחנו עם אמיץ, 56 אחוז חושבים שאנחנו אגרסיביים, ורק 36 אחוז מהנשאלים חושבים שאנחנו דמוקרטים. 29 אחוז מאמינים שאנחנו מעוניינים בשלום. הצרפתים מבדילים בין הישראלים שבהם הם תומכים ב-47 אחוז לעומת "ממשלת בנימין נתניהו" הזוכה רק ל-14 אחוז תמיכה.
כך גם ביחס לפלסטינאים, הזוכים ל-40 אחוז אהדה, בעוד שחמאס מקבל רק 6 אחוז. 77 אחוז מהצרפתים סבורים שחמאס הוא ארגון טרור.
באשר לזכות של ישראל להגן על עצמה - 52 אחוז מהנשאלים חושבים שזהו מצב לגיטימי בגלל שישראל מוקפת במדינות עוינות. לעומת זאת, 87 אחוז חושבים ששני הצדדים אחראים במדיה שווה למצב האזרחים בעזה.