המרכיבים (16 משולשים)
- 8 עלי פילו, מופשרים
- שמן לטיגון עמוק
למלית הגבינה והצימוקים
- 1 ביצה, טרופה
- 500 גרם גבינת אורדה (כנען או טוב טעם)
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית קורנפלור או קמח
- 1 שקיק סוכר וניל
- 2 כפות צימוקים
- אפשרות: 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
- להברשה: 1 ביצה, טרופה
- לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה
1. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים.
2. פורסים על משטח העבודה עלה פילו (את השאר מכסים בניילון, שלא יתייבשו) וחוצים אותו לאורכו, כך שיתקבלו שני פסים ארוכים. מניחים כף מהמלית בפינה של אחד הפסים. מרימים את הפינה ומצמידים אל הצלע הנגדית, ליצירת משולש שהמלית סגורה בתוכו. ממשיכים ומקפלים את המשולש לאורך הפס, פעם לימין ופעם לשמאל, עד לקצה. מברישים את הקצה במעט ביצה טרופה, מצמידים לסגירת הבצק ומניחים בצלחת. מכינים כך את כל העלים.
3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. השמן חם כאשר טובלים בו קצה כף עץ ונוצרות סביבה בועות קטנות.
4. מעבירים את המשולשים לשמן החם בקבוצות לא צפופות מדי, בהתאם לתכולת הסיר. מטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיפ: ניתן למלא את המשולשים באותה הצורה בשלל מילויים - ובלבד שהם מוצקים. לדוגמה: מלית תפוחי עץ כמו בשטרודל, עיסת בראוניז או כדורי שוקולד (אבל לא שוקולד למריחה), וגם במילויים מלוחים.
זמן הכנה: כ־30 דקות
דרגת קושי: בינוני
איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים בתנור או בטוסטר אובן: 20 דקות בחום גבוה, עטוף ברדיד אלומיניום, ועוד 10 דקות בחום בינוני ללא העטיפה.