המרכיבים
(תבנית בגודל 20X20 ס"מ)
- 100 גרם אגוזי לוז
- 100 גרם אגוזי פקאן
- 100 גרם שקדים פרוסים
- 100 גרם פיסטוקים קלופים
- 100 גרם גרעיני חמנייה
- 50 גרם גרעיני דלעת
- קורט מלח
- 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
- 3 חלבונים מביצים בגודל L
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־150 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. קוצצים גס בסכין חדה את אגוזי הלוז והפקאן. מעבירים אותם לקערה, מוסיפים את השקדים, הפיסטוקים, גרעיני החמנייה והדלעת, המלח ואבקת הסוכר ומערבבים היטב.
3. בקערית נפרדת, טורפים היטב את החלבונים. יוצקים על תערובת האגוזים ומערבבים היטב לכיסוי מלא ואחיד. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה דקה ואחידה.
4. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון כ־5 דקות. מחלצים בזהירות את המאפה, בעזרת נייר האפייה, וחותכים לקוביות כשהוא עדיין חמים. מניחים לצינון מלא. מגישים.
- זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר, עד שבועיים
טיפ לגרסה ללא סוכר: מחליפים את אבקת הסוכר בתחליף דוגמת סטיביה, בהתאם לדרגת המתיקות הרצויה.