די לי לקרוא את הצירוף "קרמל מלוח" כדי לשמוח. ולהכין גלידת קרמל מלוח - טוב, זה כבר ממש מרים. רגע, אל תדאגו, לא צריך להכין קרמל. מדובר בגלידה רכה מהסוג המהיר, שצריך רק להקציף בה ריבת חלב עם שמנת מתוקה. את השילוב הזה פגשתי כילדה, אצל חברה שאמה הארגנטינאית הכינה ארטיקים כאלה. אבל הייתה זו נייג'לה לוסון -תמיד אלילה - שהבריקה עם השילוב הזה כשהוסיפה לו מלח והפכה אותו לגלידה. המתכון בהשראתה.
המרכיבים:
(2 ליטרים גלידה)
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 קופסאות (600 מ"ל) ריבת חלב
- כ־1 כפית מלח דק
- 2 כפות אלכוהול, למשל וויסקי או ברנדי
ההכנה:
1. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את ריבת החלב ואת המלח ומקציפים עוד 4-3 דקות, לקרם סמיך. טועמים ומחליטים אם יש מספיק מלח (חשוב לזכור שבהקפאה הטעמים מתעמעמים, כך שהגלידה תהיה מלוחה פחות מאשר בשלב ההקצפה). אם צריך, מוסיפים עוד קצת מלח. מוסיפים את האלכוהול ומערבבים ידנית.
2. יוצקים לקופסה מתאימה ומקפיאים 6 שעות לפחות (עד שבועיים).
3. מגישים. טעים כשלעצמו, ואפשר להוסיף שוקולד מגורר או אגוזים מקורמלים, או להגיש על פאי פקאן או כל עוגה אחרת.