המרכיבים
(12 מאפינס)
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- קורט מלח
- 1 כף חומץ
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 4 כפות (כ־75 גרם) אוכמניות טריות או מוקפאות (אין צורך להפשיר, אלא אם הצטבר עליהן הרבה קרח)
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים תבנית מאפינס או מרפדים אותה בעטרות נייר.
2. שמים בקערה את הסוכר, מיץ התפוזים, קליפת התפוז, סוכר הווניל, השמן, המלח והחומץ וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והאוכמניות ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מחלקים את העיסה בין השקעים.
3. אופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
- זמן הכנה: 10 דקות
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? בכלי אטום, עד 3 ימים (בקיץ במקרר) או עד חודשיים במקפיא.