היום, ב-3:00 לפנות בוקר שעון ישראל (20:00 שעון ארה"ב) התקיים במיאמי, פלורידה, אחד המחזות המרהיבים בתחרות "מיס יוניברס" - טקס "התלבושת הלאומית"
.(National costume) מדובר בתחרות מסורתית בה מציגות המתמודדות את "השמלה הלאומית" שלהן - תחפושת אותנטית שמייצגת את המדינה והתרבות שלהן. התוצאות יוכרזו בשידור חי בגמר התחרות שייערך ביום ראשון בלילה (16.5) בארה"ב.
מלכת היופי והנציגה שלנו במיס יוניברס, תהילה לוי, זכתה לתשואות רבות מהקהל כשעלתה עם התלבושת הלאומית שלה - שמלת "אחרי קוביד-19" שעוצבה ע"י מעצב העילית שי שלום, ועשויה מיותר מ-300 מסיכות חד פעמיות שזורות בעבודת יד. השמלה הוצגה לאחר הפסקה מתודית בטקס, בה דובר על השפעות מגיפת הקורונה בעולם ועל התקווה לימים אחרים, ולכן זכתה למחיאות כפיים כיוון שהיא מסמלת את הניצחון על המגיפה. למרות המצב בארץ, היו אנשים רבים שלא היססו להריע ולשיר לישראל מחוץ לאולם בסיום התחרות.
לחצו כאן כדי להצביע לתהילה לוי בתחרות השמלה הלאומית
עוצמה נשית
השנה ראינו בתחרות הרבה מתמודדות שהציגו מסרים של כוח ועוצמה נשית. נציגת פינלנד תלשה מעליה שמלה מסורתית וחשפה שמלה לבנה עם אורות זוהרים, ממנה הוציאה שתי חרבות זוהרות עם נורות לד. הרעיון שעומד מאחורי התצוגה המיוחדת הוא לסמל את השינויים שעברה פינלנד מחברה מסורתית לחברה מתקדמת עם מנהיגות גלובלית, שכן היא מובילה היום בכוח הנשי שעומד בראש המדינה, עם ראשת הממשלה סאנה מארין ונשים צעירות נוספות שמובילות את המדינה.
נציגה נוספת שהציגה את הכוח הנשי היא קנדה, שלבשה בגד של גיבורת על שנלחמת על העברת מסרים חשובים. התחפושת כללה מגן וחרב בצבעי הדגל הקנדי – אדום ולבן.
גם קולומביה זכתה לתשואות רבות מהקהל כשעלתה עם תחפושת מרשימה, שמסמלת את הכוח הנשי של הנשים הקולומביאניות החזקות. החלק האחורי של השמלה חשף ציור של אישה קולומביאנית.
מי שסגרה את הסבב הנשי הייתה נציגת צרפת, שהורידה שמלה לבנה בסגנון עתיק, וחשפה את התלבושת של "די מריאן" – דמות צרפתית נשית חזקה.
מעבירות מסרים
כמו בכל שנה, יש מתמודדות שמבקשות לנצל את הבמה העולמית הגדולה שניתנה להן כדי להעביר מסרים חשובים. הבולטת ביניהן הייתה נציגת מיאנמר עלתה עם בגד מסורתי ובסיום הצגת הבגד הציגה לקהל שלט הקורא "התפללו למען מיאנמר", בעקבות ההפיכה הצבאית שהתרחשה במדינה.
נציגת אורוגוואי שהציגה על שמלתה את דגל הגאווה. השמלה שנקראת "I AM" שמה במרכז את הקהילה הלהטב"ית, כשעל גבי השמלה כתובים מסרים כמו "די לאלימות ולשנאה".
נציגת סינגפור חשפה על החלק האחורי של שמלה כיתוב הקורא "Stop Asian hate". היא העבירה את המסר החזק באמצעות כיתוב בסגנון גרפיטי, ובחירה בצבעי הדגל המקומי - אדום ולבן.
מדינות דרום אפריקה ואיטליה, בדומה לישראל, התייחסו באמצעות התלבושת למגיפת הקורונה ולתקווה שתגיע. על שמלתה של נציגת דרום אפריקה שזורים ציורים של ילדים מקומיים שחייהם הושפעו בעקבות מגיפת הקורונה. נציגת איטליה לבשה שמלה הנקראת "כנפיים של תקווה". אחרי יותר משנה של מלחמה בקורונה וימים קשים שעברה המדינה, הכנפיים מביאות סמל לתקווה, אהבה וחופש.
בשמלתה של אל-סלוודור שולב הפרח הלאומי של המדינה, כמסר לשמירה על הטבע ועל הסביבה. ואילו נציגת ארגנטינה לבשה מדי כדורגל עם תמונה של מראדונה, מגדולי הכדורגלנים בכל הזמנים, שנפטר לפני כחצי שנה.
לובשות תפאורה
היו כמה מדינות שהחליטו לא להסתפק בשמלה בלבד, וכללו בתחפושת שלהן קונסטרוקציה שהיא תפאורה שלמה. אחת המרשימות הייתה נציגת איי הבהאמה, שהתחפושת שלה נקראה "הטיסה לגן עדן", וכללה מטוס ענקי מאחור, ומלפנים פלמינגו, חיות מים, וגלים.
נציגת מלזיה נאלצה להיעזר בשני אנשים שעזרו לה לסחוב את למרכז הבמה את החלק החשוב של התחפושת – בית – שמסמל את בתי הכפר במלזיה. נציגת וייטנאם הפתיעה אותנו כשיצאה מתוך צורה שנראתה כמו ביצה. ונציגת איי הבתולה חבשה על ראשה פלמינגו.
נציגת ויטנאם יצאה מתוך עיגול לבן שמדמה גליל משי. הרעיון הוא לדמות את אריגת המשי המשויכת לתרבות הויטנאמית, ולהראות את התהליך שנוצר מתולעת המשי ועד לתלבושת הוייטנאמית המסורתית.
עושות קרנבל
כמו בכל שנה, גם התחפושות שמזכירות את הקרנבל בברזיל לא איחרו להגיע, עם תלבושות צבעוניות ומרשימות. המדינות שעשו את זה הכי טוב היו: דנמרק, ג'מייקה, בוליביה, איי קיימן, מאוריציוס והונדורס.
כבוד למסורת
וכמובן שאי אפשר להתייחס לשלב התלבושת הלאומית בלי כמה תלבושות מסורתיות. מי שהחליטו לדבוק במסורת של ארצן היו נציגות המדינות: בולגריה, סין, לאוס, קמבודיה, הודו, קוריאה ויפן.