שימו לב: יש להתחיל בהכנה יום לפני ההגשה
המרכיבים
(12 יחידות)
לעוגיות
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן
- 4 מצות
- 4 כפות אגוזים קלויים קצוצים
לגלידת הקרמל
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום
- קורט קינמון טחון
- 1 כפית מחוקה אבקת קפה נמס
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן (לגרסת פרווה, מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית)
ההכנה
1. גלידת הקרמל: שמים בסיר קטן את הסוכר החום, הקינמון, אבקת הקפה ומכל אחד מהשמנת, ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה 7-5 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, לנוזל חלק וסמיך. מאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (ועד 3 ימים).
2. בינתיים, מכינים את העוגיות: שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מניחים את המצות על משטח העבודה ומורחים אותן בקרם מצד אחד, לציפוי מלא. בוזקים עליו אגוזים. מצננים במקרר כ־10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
4. ממשיכים להכין את הגלידה: מעבירים את הנוזל הצונן לקערת המערבל עם בלון ההקצפה. מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים לקרם יציב.
5. ההרכבה: חותכים כל מצה ל־6 חלקים מלבניים שווים: חיתוך אחד לאורך הפסים במרכז המצה, ואז עוד שניים לרוחב כל מחצית, עם סכין חדה ובמכה אחת (כך המצה לא תישבר). מניחים את חלקי המצה על משטח העבודה כשהחלק ללא הציפוי פונה מעלה. מניחים כף גדושה מהגלידה על 3 מהמלבנים וסוגרים בנותרים. מכינים כך את כל הקוקילידות. מעבירים לכלי מתאים ומקפיאים 8 שעות לפחות. מגישים.
- זמן הכנה: 20-15 דקות, לא כולל צינון
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום במקפיא