שימו לב שבזמן האפייה הריבה החשופה ממש מבעבעת, לכן חשוב לא להעמיס את הבצק בריבה, כדי שלא תגלוש מעבר לתבניות. לכן גם חשוב להוציא את העוגות מהתנור בזהירות ולהניח להן לצינון מלא.
המרכיבים (12 יחידות בתבנית שקעים למאפינס)
לקלתית
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 ביצה
למלית
- 3/4–1 כוס (250–330 גרם) ריבה (אפשר לשלב טעמים שונים)
ההכנה
1. הקלתית: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הקמח והחמאה ומערבלים לאט למרקם פירורי. מוסיפים את הסוכר ומעבדים קצרות. מוסיפים את הביצה, מגבירים את המהירות ומעבדים לקבלת בצק. עוצרים, מאחדים את הבצק (בידיים) לגוש אחד, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
2. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים קלות. מרדדים עליו את הבצק (אם צריך, מקמחים קלות גם את המערוך) לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת רינג או כוס קורצים עיגולים בקוטר 10-8 ס"מ (בהתאם לגודל השקעים). מרפדים בהם את שקעי התבנית (אם הבצק מתחמם ולא נוח לעבוד איתו, מצננים במקרר כ־15 דקות וממשיכים). אם רוצים, קורצים בשאריות הבצק צורות לעיטור העוגות. מאחסנים את תבנית השקעים (ואת הצורות הנוספות, אם יש) כחצי שעה במקרר.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
4. מניחים בכל קלתית בצק 1/2 1 – 2 כפיות ריבה (אל תעמיסו, כדי שהריבה לא תגלוש מהקלתית). אם רוצים, מניחים את עיטורי הבצק.
5. אופים 25-20 דקות, עד שהבצק זהוב ועשוי. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מחלצים מהתבנית ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, במקרר. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
טיפ 1: אם קונים קלתיות בצק מוכנות, מדובר במיני־טארט בשני מרכיבים בלבד!
טיפ 2: השתמשו להכנת המאפים בריבות שונות, ותקבלו עוגות בגוונים נחמדים.