בחודש פברואר 2021 פרסמה הבלוגרית האמריקאית מקנזי סמית, בעלת בלוג האוכל Grilled Cheese Social, מתכון לפסטה פשוטה במיוחד להכנה, עם טריק: מרכיבי הרוטב, על בסיס גבינת פטה ועגבניות שרי, פשוט הונחו בתבנית, נִצלו ביחד ואז עורבבו זה עם זה ועם פסטה מוכנה. סמית לא בדיוק המציאה את הגלגל - קדמה לה הבלוגרית הפינית Jenni Häyrinen, שעשתה זאת כבר ב־2019 - אבל סרטון הטיקטוק הקצרצר שפרסמה סמית הפך לוויראלי במהירות, וזכה ליותר מ־3 מיליון צפיות וליותר מ־50 מיליון כניסות לתיוג bakedfetapasta#. מאז כולם מכינים רוטב עגבניות לפסטה בתבנית אחת. הגיע הזמן להכיל את הפטנט גם על ירקות (וגבינות) נוספים.
כך מכינים פסטת טיקטוק:
- מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים את הגבינה במרכז התבנית. מפזרים סביבה את הירקות, מוסיפים את מרכיבי התיבול (ראו פירוט בכל מתכון) ומערבבים (אפשר בידיים). אם משתמשים בשום, אופים את השיניים בקליפתן ומחלצים אותן בתום האפייה.
- אופים כ־30 דקות, עד שהירקות והגבינה מתרככים ומזהיבים (גבינות רכות זקוקות לזמן אפייה מועט יותר, אם בכלל. ראו הנחיות במתכונים בהמשך).
- בינתיים מבשלים 500-400 גרם פסטה (כ־4 מנות) לפי הוראות היצרן.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומערבבים את מרכיביה. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת התוספות שלאחר האפייה ומערבבים. מגישים.
פסטה עם פלפלים, בצל וריקוטה
- במרכז התבנית: 250 גרם גבינת ריקוטה.
- מסביבה: 6 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים גס, או כ־20 פלפלונים חצויים; 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים; 6 שיני שום, בקליפתן; אפשרות: 1-1/2 פלפלון צ'ילי, קצוץ דק.
- מפזרים על הכל: מלח, פלפל שחור; 1/4 כוס שמן זית; 2 כפות עלי אורגנו טריים או מיובשים.
- מוסיפים לאחר האפייה: את הפסטה המוכנה, 3 כפות אורגנו טרי.
פסטה עם דלעת וגבינת עזים
גבינת העזים מתרככת בקלות יחסית, ולכן מתחילים מצלייה של הירקות ומוסיפים את הגבינה בהמשך, לאפייה קצרה.
- בתבנית: 3 כוסות קוביות דלעת או דלורית (בגודל כ־1/2 1 ס"מ); 1 כוס קוביות גזר (בגודל כ־1 ס"מ); 10 שיני שום, בקליפתן.
- מפזרים על הכל: מלח, פלפל שחור; 1/4 כוס שמן זית; 3 עלי מרווה קצוצים.
- לאחר 20 דקות מוסיפים: 200-150 גרם גבינת עזים חצי רכה. צולים 15-10 דקות נוספות.
- מוסיפים לאחר האפייה: את הפסטה המוכנה.
פסטה עם קישואים, זיתים ומוצרלה
את גבינת המוצרלה אפשר להוסיף בתום הצלייה (ראו במתכון) או הכניס לתנור ל־15-10 דקות האחרונות של הצלייה , ואז היא תימס ותזהיב.
- בתבנית: 6 קישואים בקליפתם, פרוסים לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ; 8 שיני שום, בקליפתן; 1/3 כוס זיתים מגולענים וחצויים.
- מפזרים על הכל: מלח, פלפל שחור; 1/4 כוס שמן זית; 2 כפיות עלי תימין טריים או מיובשים.
- מוסיפים לאחר האפייה: את הפסטה המוכנה; 200 גרם כדורי מיני־מוצרלה; 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס; אפשרות: 4-3 כפות צנוברים קלויים.
פסטה עם כרשה, קממבר ואגוזים
- במרכז התבנית: 200 גרם גבינת קממבר.
- מסביבה: 2 כרשות, החלק הבהיר, פרוסות לפרוסות בעובי כ־2 ס"מ; 5 גבעולי בצל ירוק, שלמים או חצויים; 6 שיני שום בקליפתן.
- מפזרים על הכל: מלח, פלפל שחור; 1/4 כוס שמן זית; 2 כפיות עלי תימין טריים או מיובשים.
- מוסיפים לאחר האפייה: את הפסטה המוכנה; 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה; קליפה מגוררת מ־1 לימון; 1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים.
פסטה עם כרובית, צימוקים ורוקפור
- במרכז התבנית: 150-100 גרם גבינת רוקפור.
- מסביבה: 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים; 1 בצל, קלוף ופרוס; 1 כף צימוקים (מכל סוג).
- מפזרים על הכל: מלח, פלפל שחור; 1/4 כוס שמן זית.
- מוסיפים לאחר האפייה: את הפסטה המוכנה; 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק; 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך קלויים וקצוצים.