המרכיבים (כ־16 יחידות) /*פרווה
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים, מופשר
- 2/3 כוס (כ־220 גרם) ריבה אדומה
- 1/2 כוס אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים דק, או פתיתי קוקוס
- 1 ביצה, טרופה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. פורשים עליו את בצק העלים (אין צורך לרדד). מורחים מחצית מפני שטח הבצק בריבה ומפזרים עליה את האגוזים. מקפלים את הבצק שנותר נקי על הריבה ומהדקים קלות. חותכים את הבצק – מומלץ בעזרת גלגלת פיצה - לרצועות בעובי 2 ס"מ. מסובבים כל רצועה לצורת בורג (מומלץ לעשות זאת בצמידות לנייר האפייה, כדי שהריבה לא תטפטף). מברישים את חלקי הבצק החשופים בביצה ומניחים בתבנית.
3. אופים כ־20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.