לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בפירורי לחם מתאימים
טיפ: אפשר להכין מנות אישיות בקערות חסינות חום. במקרה כזה, זמן האפייה יתקצר, עקבו אחרי הנעשה בתנור.
המרכיבים (תבנית בקוטר 28-26 ס"מ)
- 4 זוקיני גדולים
- מעט שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
למלית
- 500 גרם גבינה לבנה, 5% שומן ומעלה
- כ־200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
- 1 כוס (100 גרם) פתיתי מוצרלה
- 1 כף שמן זית
- 2 ביצים
- 2 כפות שטוחות קורנפלור
- 3/4 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב
- כ־1/2 בקבוק (כ־350 גרם) מחית עגבניות מרוסקות
- אפשרות: 4-3 כפות שמנת לבישול
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פתיתי מוצרלה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
2. המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
3. הרוטב: יוצקים לתבנית את העגבניות המרוסקות, כך שיגיעו מקסימום עד למחצית גובהה. אם רוצים, מוסיפים את השמנת. מזלפים את שמן הזית, בוזקים את פתיתי המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים קלות.
4. מסירים את קצות הזוקיני. בעזרת קולפן חותכים אותם לרצועות דקיקות וארוכות. מניחים 4-3 פרוסות בשורה אחת על משטח העבודה, כשהן חופפות קצת זו לזו בקצוות (אם יש רצועות דקיקות מדי, מניחים שתיים זו על זו). מניחים מהמלית לאורך רצועות הזוקיני ומגלגלים לשבלול לא הדוק (המלית זקוקה למקום באפייה). מרימים בזהירות את השבלול, בעזרת תרווד, ומניחים בתוך הרוטב. מכינים ומניחים כך שבלולים נוספים. מתיזים מעט שמן זית על כל שבלול ומפזרים מעט מלח ופלפל.
5. אופים כ־35 דקות. מעלים את חום התנור ל־250 מעלות ואופים עוד 15-10 דקות, עד שהמאפה מוכן. מוציאים ומגישים חם.