מנה פשוטה להכנה, טעימה וקלילה שנותנת טוויסט מרענן לעוף בתנור עם טעמים שגם ילדים אוהבים. מומלץ להגיש על אורז לבן, עם רוטב תפוזים (ראו מתכון בהמשך).
המרכיבים
(5 מנות)
- 1 תפוז, פרוס בקליפתו לעיגולים דקיקים
- 1 ק"ג נתחוני פילה עוף
- 4-3 גזרים גדולים
- 8-5 ענפי תימין טרי
- מלח, פלפל
- אם רוצים: 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
- לשימון: תרסיס שמן זית או 1 כפית שמן זית
למשרה
- 4 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 4 כפות דבש
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- אפשרות: 1 כפית שמן שומשום
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). מכינים תבנית בגודל 30X25 ס"מ, או בגודל דומה, ומרפדים את התחתית בפרוסות התפוז.
2. המשרה: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים היטב לציפוי מלא.
3. קולפים את הגזרים ומסלקים את הקליפה. יוצרים מהגזרים בעזרת הקולפן רצועות ארוכות ודקות.
4. העיטוף: מסדרים על משטח העבודה קבוצה של 5-4 רצועות גזר, צמודות זו לזו. מניחים בתחתית הקבוצה, לרוחבה, נתח עוף. מרימים את קצות רצועות הגזר ומגלגלים עם העוף. נזהרים לא לכווץ את נתח העוף תוך כדי גלגול, ולהשאיר אותו שטוח ורחב. משחילים בעדינות ענף תימין בין רצועות הגזר לעוף. מכינים כך את כל הכמות.
5. מניחים בתבנית את נתחי העוף העטופים, מעל פרוסות התפוז (אם יש שאריות גזר, אפשר להוסיף אותן). מברישים בעדינות (או מרססים) מעט שמן זית על חלקן העליון של מעטפות הגזר ובוזקים מלח, פלפל שחור, ואם רוצים – מעט ג'ינג'ר טחון.
6. אופים כ־30 דקות, עד להשחמה קלה של קצות הגזר. מוציאים ומגישים, מומלץ על אורז לבן ועם הרבה רוטב תפוזים.
רוטב תפוזים: שמים בקלחת קטנה 1/4 כוס מיץ תפוזים, 2 כפות דבש, 2 כפות חומץ בלסמי, 1/2-1/4 כוס מים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־5 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. יוצקים על המנה בנדיבות סמוך להגשה.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים ב־180 מעלות, מכוסה ברדיד כסף.