חטיפי פרמזן עם פרג וזעתר
מתכון של נעמה רן
עוגיות פטנט מלוחות - מרשימות למראה וקלות מאוד להכנה - שפשוט אי־אפשר להפסיק לאכול.
המרכיבים (70־כ יחידות)
- 300 גרם (יריעה בגודל 30X20 ס"מ) בצק עלים מרודד, מופשר, מומלץ על בסיס חמאה
- 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
- 40 גרם (קצת פחות 1/4־מכוס) פרג טרי, לא טחון
- 1 כף זעתר
ההכנה
1. פורשים את הבצק על משטח העבודה. מפזרים עליו באופן אחיד את הפרמזן, הזעתר והפרג. מהדקים אותם מעט בעזרת הידיים.
2. חוצים את יריעת הבצק לרוחבה. מגלגלים כל מחצית לגליל (מצלע ארוכה אחת, לצד השני) ומאחסנים במקפיא 30 דקות.
3. מחממים את התנור 170־למעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 4-3 מ"מ, ומניחים בתבנית.
5. אופים 9-8 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים בכלי אטום (בקיץ במקרר) או עד חודשיים במקפיא.
שבלולי בצק פריכים עם גבינה וזיתים
מתכון של איילת הירשמן
תחשבו על עוגיית חמאה פריכה אבל מהצד המלוח, במילוי זיתים. ואם ישאלו אתכם (וישאלו) איפה קניתם, תוכלו להשיב בפרצוף נעלב: קניתי? אני הכנתי את זה לבד!
המרכיבים (כ־30 יחידות)
לבצק
- 180 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס (200 גרם) גבינת קשקבל מגוררת
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית דבש
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- אפשרות: 1 כפית מי קרח
למלית
- 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים דק
- כ־1/2 כפית מיורן טחון
- לציפוי: 3 כפות זרעוני שומשום
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את החמאה ושמן הזית ומערבלים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הקשקבל, המלח והפלפל והדבש ומערבלים קלות, רק עד שהמרכיבים מתאחדים. מוסיפים את הקמח ומערבלים כדקה, עד שמתקבל בצק פירורי. בודקים את הבצק: אם הוא יבש מאוד, אפשר להוסיף לו כפית מי קרח.
2. המלית: מערבבים בקערה את הזיתים עם המיורן.
3. הציפוי: מכינים צלחת שטוחה עם השומשום.
4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. מפזרים על העלה את הזיתים, אך משאירים שוליים של 2 ס"מ בכל צד. מגלגלים לגליל הדוק, חוצים אותו לשניים ומגלגלים בשומשום, לציפוי. עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד שבוע. אפשר גם להקפיא למשך חודשיים).
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6. חותכים את גלילי הבצק הקרים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית, במרווחים קטנים. אופים 20-15 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים היטב. מצננים ומגישים.
- איך שומרים? בכלי אטום, עד שבוע.
מחפשים עוד מתכונים לפורים? קבלו 3 אוזני המן מיוחדות