בפסח תמיד אוכלים מצות רטובות או יבשות ותמיד צריך לחם. הגעגוע ללחם הוליד את לחם המצות הזה, שמבוסס על קיגל האטריות ויש בו מתיקות של חלה וחריפות של פשטידה. אני אוהב לאכול אותו בבוקר, בצהריים או בערב.
המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק)
- לטיגון: 2 כפות שמן חמניות
- 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
- 7 מצות
- 1 כוס מים פושרים
- 5 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- פלפל שחור גרוס, בנדיבות
- מלח
ההכנה
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים על להבה נמוכה עד השחמה. מסירים מהכיריים ומצננים.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
3. שוברים את המצות לחתיכות בינוניות ושורים אותן במים הפושרים במשך 5 דקות.
4. במקביל, מקציפים ידנית את הביצים עם שני סוגי הסוכר, הפלפל והמלח. מערבבים עם המצות. כשהבצלים צוננים, מוסיפים גם אותם לקערה ומערבבים.
5. יוצקים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 50 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 15 דקות, עד שהעיסה יציבה מאוד וזהובה. מוציאים, מצננים ומגישים (אפשר להכין עד יום מראש).
- חיים כהן שף ובעל המסעדות "דיקסי" ו"יפו תל אביב". שופט בתוכנית "מאסטר שף"