איך זה בדיוק עובד?
חוטים נמצאים בשימוש הרפואה האסתטית כבר יותר מ-30 שנה. בדרך כלל משתמשים בחוטים זמניים מחומר PDO, שמשמש בניתוחים באיברים פנימיים. החוט נמצא בתוך העור 10-8 חודשים, מחזיק את העור שלנו וגורם לייצור של קולגן. לאחר שהחוט כבר נמס, הקולגן שהגוף בנה מסביב לכל חוט מחזיק את העור ולא נותן לו ליפול.
ד”ר לריסה ברק מסבירה: אני משתמשת בטכניקת הרמה בחוטים בפנים, בצוואר ובגוף במשך 15 שנה. כדי לנפץ כמה מיתוסים הקיימים בנושא בואו נעשה קצת סדר.
למי מומלץ לעשות חוטים?
לכל אחד שרוצה להרים את הרקמות שנפלו בגלל הגרביטציה והגיל, גם גברים וגם נשים.
מתי כדאי להתחיל?
כמה שיותר מוקדם! אם נמתח את העור כבר בסימנים הראשונים של הנפילה, התוצאה תהיה טובה ומהירה יותר. ברוסיה, למשל, מתחילים בטיפול בחוטים מוקדם מאוד, בגיל 32-31, כטיפול מונע. כך הם לא מאפשרים לרקמות אפילו להתחיל ליפול.
למה חוטים ולא הזרקות?
מדובר במענה לשני צרכים שונים. חוטים מותחים את הרקמות ולא מעניקים נפח לעומת חומצה היאלורונית שמעניקה לעור נפח ולחות.
האם זה מסוכן?
במהלך 30 השנים האחרונות פותחו טכניקות בטוחות וחדשות בהכנסת חוטים (מחדירים את החוט בתוך קנולה) וגם שיטת ההרדמה המקומית השתנתה וגורמת לתהליך להיות ללא כאב. מובן שחשוב לפנות לרופאים בעלי ניסיון בתחום.
מה הסיבוכים האפשריים?
אם מבצעים את הפעולה כמו שנדרש, בתנאים סטריליים, עם הכשרה וניסיון, הרי שמדובר בפעולה פשוטה מאוד. 30-20 דקות, ואתם חוזרים לשגרה.
מה משך ההחלמה?
לא נדרש זמן החלמה. תיתכן רגישות כתוצאה מדקירות זעירות של זיזים הנמצאים על שטח החוט וגורמים ליצור של הקולוגן, אך בדרך כלל אין אדמומיות ושטפי דם לאחר הטיפול. תיתכן נפיחות כתוצאה מחומר ההרדמה, אך היא נעלמת בתוך שעתיים.