המרכיבים
(14 יחידות בתבניות מאפינס)
- 7 דפים (כ־1/2 חבילה) פילו, מופשרים
- כ־100 גרם דובדבנים מגולענים, משומרים או קפואים שהופשרו קלות, מסוננים
למלית
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה, 5% שומן ומעלה
- 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 1 ביצה גודל L
- 1 כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית מיץ לימון
- לשימון הבצק: שמן קוקוס או כ־25 גרם חמאה מומסת
- לציפוי: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את התבניות.
2. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים למרקם אחיד.
3. פורשים דף פילו על משטח העבודה ומשמנים אותו במעט שמן. מקפלים אותו לחצי, לרוחבו, ומשמנים שוב. מורחים עליו שכבה דקיקה מהמלית ומקפלים שוב, לרוחבו. חוצים את המלבן לכל אורכו (מומלץ בעזרת גלגלת פיצה). מורחים על הבצק כ־2 כפות מהמלית ומניחים עליה כ־5 דובדבנים (עם כמה שפחות נוזלים). מקפלים את הבצק מעל המלית. מעמידים אותו (הצד הפתוח פונה מעלה) ומגלגלים לשבלול. מניחים בתבנית. מכינים כך שבלולים מיתרת הבצק והמלית.
4. אופים כ־20 דקות, עד שקצות הבצק מזהיבים. מוציאים, מצננים קלות ובוזקים אבקת סוכר. מגישים חמים.
- איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. מחממים לפני ההגשה.