מושלם לארוחת ערב משפחתית. בורקס ביתי במילוי גבינת שמנת פילדלפיה

ארוחה משפחתית מתחילה עם פילדלפיה - הקרם של גבינות השמנת

בורקס ביתי במילוי גבינות: בורקס אחד גדול בתבנית מלבנית, שהוא פתרון מושלם לארוחת הערב המשפחתית, קל להכנה וטעים במיוחד!

מוגש מטעם פילדלפיה
פורסם:

בורקס ביתי במילוי גבינות

מתכון וצילום מאת: קרן אגם, בעלת הבלוג “נשואה למאפייה”
מצרכים:
  • 1 חבילה עלי פילו, מופשרת לילה במקרר
למלית:
  • 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
  • 150 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת
  • 150 גרם גבינת קשקבל
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג׳
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 כוס זיתים קצוצים
  • מלח
  • פלפל
לציפוי:
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • 50 גרם חמאה מומסת
לפיזור:
  • שומשום
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. זה הזמן לבדוק שהתבנית שלכם מתאימה לגודל העלים ואם לא אתם תמיד תוכלו להכניס אותם קצת מקופלים פנימה.
2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
3. פורסים עלה פילו על משטח, מברישים אותו בשמן זית או מתיזים ספריי שמן, מניחים בתבנית על התחתית ומהדקים אותו. מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם עוד 4 עלי פילו נוספים.
4. מפזרים מעל העלים באופן שווה ואחיד את מלית הגבינה שלנו.
5. שוב מברישים עלי פילו בשמן זית או מתיזים ספריי שמן, הפעם יספיקו לנו 5 עלים סה”כ. מניחים אותם בתבנית מעל המלית.
6. בקערה קטנה טורפים את חומרי הציפוי. מברישים את העלים בציפוי ואת מה שנשאר פשוט שופכים מעל באופן אחיד.
7. מפזרים מעל את השומשום.
8. בעזרת סכין חדה חותכים את העלים לריבועים בינוניים לאורך ואז לרוחב.
9. אופים כ-35-40 דקות עד שהעלים שחומים למראה. מגישים חם עם ירקות וביצים קשות בצד.
למתכונים נוספים לחצו כאן

לבלוג של קרן אגם: https://kerenagam.co.il
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button