עוגה ללא גלוטן
המרכיבים (תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)
לעוגה
- 100 גרם חמאה מומסת, מצוננת
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 2 ביצים גדולות, טרופות
- 1 כוס (240 גרם) רסק תפוחי עץ
- קורט מלח
- 1 כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
לקראנץ' האגוזים
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן או אחרים, טחונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
- 1 כפית קינמון טחון
- להגשה: אבקת סוכר, חופן אגוזי פקאן או אחרים, קצוצים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
2. העוגה: שמים בקערה (ואפשר גם במעבד המזון או במערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה וטורפים לעיסה אחידה.
3. הקראנץ': שמים בקערה את כל מרכיביו ומעבדים בקצות האצבעות (אפשר גם במעבד המזון, בהפסקות) לתערובת פירורית אחידה.
4. יוצקים לתבנית 2/3 מהעיסה ומפזרים עליה 2/3 מהקראנץ'. יוצקים את יתרת העיסה ומיישרים. מפזרים את יתרת הקראנץ' בצורה אחידה. בעזרת מזלג מערבבים קלות בכמה מקומות, מתחתית העוגה כלפי מעלה (כמו בעוגת שיש), ליצירת "שבילים" של קראנץ' בעיסת העוגה.
5. אופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר ואגוזים קצוצים. מגישים.
- זמן הכנה: כ־10 דקות (לא כולל אפייה)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? בכלי אטום עד 3 ימים (בקיץ – במקרר), או עד חודשיים במקפיא