שימו לב: את המשמשים אפשר להחליף בכל פרי קיץ אחר שאוהבים, דוגמת נקטרינות, אפרסקים ושזיפים
המרכיבים
(8 מנות בתבניות אישיות בקוטר 12-10 ס"מ)
לסלסילות הקדאיף
- 450 גרם אטריות קדאיף מוקפאות, מופשרות
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 4 כפות אבקת סוכר
- למשמשים הצלויים
- 2-1 כפות שמן קנולה
- 17-15 יחידות (1.2-1 קילו) משמשים טריים, מגולענים וחצויים
לקרם הגבינה
- 2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת 5% שומן ומעלה
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
- 38%-32% שומן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לסירופ
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- קליפה מגוררת מ־1 לימון
להגשה
- 1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים, קלויים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. שמים בקערה את שערות הקדאיף. מפרידים אותן זו מזו בעזרת הידיים. מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת הסוכר ומערבבים לציפוי אחיד. מחלקים את האטריות בין התבניות ומהדקים אותן מעט לתחתית ולדפנות (בלי לדחוס, כדי שתישאר צורה מעט משוחררת).
3. אופים 25-20 דקות, עד שהאטריות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־20 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהוא מסמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.
5. המשמשים הצלויים: יוצקים את השמן למחבת (רצוי מחבת פסים) ומחממים. מניחים במחבת את המשמשים, כשצדם החתוך פונה מטה, וצולים 4-3 דקות, עד שנראים בהם פסי חריכה. מעבירים לצלחת (אין צורך לצלות את הצד שני) ומניחים לצינון קל.
6. הקרם: שמים את הגבינה בקערה וטורפים קלות במטרפה ידנית, כדי לרכך אותה.
7. שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים את הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף.
8. הרכבת המנה: מניחים בצלחות הגשה את סלסילות הקדאיף. מזלפים בתוכן מהקרם (או מניחים 2-1 כפות גדושות) ומניחים 4-3 משמשים צלויים, מזלפים בנדיבות מהסירופ ומפזרים שקדים קלויים. מגישים.
- זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? את סלסילות הקדאיף – במקרר, עד שבוע. את קרם הגבינה, המשמשים הצלויים וסירופ הסוכר – במקרר, עד 4 ימים