המרכיבים (12 יחידות בתבניות מאפינס) /*פרווה
- 1 בננה בשלה
- 1 ביצה
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/8 כפית מלח
- 1/3 כוס (כ־110 גרם) ריבה
- לציפוי: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בעטרות נייר.
2. שמים בקערה את הבננה ומועכים היטב. מוסיפים את הביצה וטורפים יחד במזלג. מוסיפים את השמן, המים והווניל ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצקים את תכולת קערת הבננה לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
3. יוצקים מהעיסה לתבניות כך שתמלא עד מחצית מגובהם. מוסיפים לכל תבנית כפית וחצי של ריבה. יוצקים את יתרת העיסה, כך שתכסה את הריבה.
4. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים, וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש. מוציאים ומצננים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר.
פורסם לראשונה: 09:40, 02.02.21