המרכיבים
(4 מנות)
- 2 עלי פילו, מופשרים ומוכנים לעבודה
- 2 כפות שמן קוקוס נוזלי
- 2 בננות ארוכות, חצויות
- מעט אבקת סוכר
- 5-4 כפות חלב מרוכז
- אם רוצים: 2 כפות ממרח שוקולד
- לקישוט: 2 כפות קוקוס טחון, אבקת סוכר
ההכנה
1. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה, ומניחים עליו עלה פילו אחד. מברישים את הבצק בשמן קוקוס ומקפלים אותו לאורכו ליצירת מלבן. מברישים שוב בשמן קוקוס ובוזקים מעט אבקת סוכר. אם רוצים, מורחים שכבה דקה של ממרח שוקולד. חוצים את המלבן, ליצירת שני ריבועים.
2. העיטוף: שמים במרכז כל ריבוע חצי בננה. מקפלים את הדפנות מהצדדים על הבננה, ומגלגלים לכיסוי מלא. מכינים כך את כל עלי הפילו וחצאי הבננות. מברישים את מעטפת הבננות ביתרת שמן הקוקוס.
3. מחממים היטב מחבת נון סטיק, וצורבים את הבננות העטופות כ־2 דקות מכל צד.
4. מעבירים את הבננות לצלחת הגשה ומזלפים עליהן חלב מרוכז (אפשר גם ממרח שוקולד, שחומם קלות במיקרוגל למרקם נוח לזילוף). בוזקים מעט קוקוס טחון ואבקת סוכר. מגישים מיד.
- איך שומרים? המנה במיטבה בסמוך להכנה. אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר ולחמם במחבת חמה, כדקה מכל צד.
פורסם לראשונה: 08:56, 26.04.21