שף
שף
קדאיף עם קצפת ופירות העונה

שתפו בכל הכח: 5 קינוחים מעולים שמגישים בכלי מרכזי לשולחן הפיקניק

תשכחו מחיתוכים מדויקים ומהגשה מפונפנת: את הקינוחים האלה מגישים בכלי מרכזי לשולחן ופשוט לוקחים מהם בכף, כמה שרוצים, כמה שמצליחים. וכן, הם ישמחו לצאת איתכם לחיק הטבע

פורסם:
ארזתם לבד? טיפים שימושיים לנסיעה עם קינוחים:
  • לפני שאתם בוחרים כלי לקינוח, ודאו שהוא נכנס לצידנית.
  • אם הקינוח קפוא או מצונן (ראו הנחיות בכל מתכון) עטפו היטב בניילון נצמד. הניחו אותו בתחתית הצידנית, על הקרחום, כך הוא יישאר קר (וממילא הוא האחרון לצאת מהצידנית). על הקינוח הניחו קרש חיתוך דק או חפץ מתאים אחר, ואז תוכלו להכניס לצידנית מנות נוספות בלי למעוך את הקינוח.
  • ומילה אישית ממני: במקום להשתמש בכלים חד־פעמיים מזהמים, קחו איתכם לפיקניק כלים מהבית (השיטה שלנו: כל משפחה מביאה לעצמה). בסוף האירוע ארזו אותם ושטפו בבית. ככה גם תשמרו על כדור הארץ, וגם לא תמלאו את הטבע שלנו בזבל.

קדאיף עם קצפת ופירות העונה

קינוח שוס מנצח, קל להכנה, קל להרכבה ולהובלה. בדרך אל הפיקניק: עוטפים היטב בניילון נצמד ולוקחים בצידנית עם קרחומים.
6 צפייה בגלריה
קדאיף עם קצפת ופירות
קדאיף עם קצפת ופירות
קדאיף עם קצפת ופירות
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (8-6 מנות בתבנית או בקערת זכוכית בנפח 3-2 ליטרים)
  • 400 גרם אטריות קדאיף, מופשרות או טריות
  • 50 גרם חמאה או שמן קוקוס, מומסים
  • 4 כפות סוכר
לקרם
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 5 כפות סוכר
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, חלבי או טבעוני
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כוס פירות חתוכים, לפי הטעם
  • אפשרות להגשה: פיסטוקים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
2. מפזרים את האטריות בתבנית התנור, יוצקים עליהן את החמאה או השמן ובידיים יבשות מערבבים כך שהן יהיו נפרדות ומצופות. מפזרים עליהן סוכר. אופים כ־10 דקות, עד הזהבה. מומלץ לבדוק במהלך האפייה ולערבב לפי הצורך, לתוצאה אחידה. מוציאים ומצננים צינון מלא (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר).
3. הקרם: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מערבבים בנפרד את היוגורט עם אבקת הפודינג וסוכר הווניל. מוסיפים את היוגורט לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
4. הרכבת המנה: מניחים 1/3 מהאטריות בכלי. מניחים עליהן מחצית מהקרם ועליו מפזרים מחצית מהפירות. יוצרים כך שכבה נוספת ומסיימים ביתרת האטריות. אם רוצים, מפזרים על הקינוח פיסטוקים קצוצים. מגישים מיד או מאחסנים במקרר עד להגשה (עד יום).

ללא אפייה וללא גלוטן: מוס שוקולד משפחתי

המתכון פשוט והתוצאה חזקה ועוצמתית, במיוחד לאוהבי התחום. מעדיפים לעדן? השתמשו בשוקולד עם פחות מוצקי קקאו. בדרך אל הפיקניק: מוציאים מהקפיא, עוטפים היטב בניילון נצמד ולוקחים בצידנית.
6 צפייה בגלריה
מוס שוקולד משפחתי
מוס שוקולד משפחתי
מוס שוקולד משפחתי
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (10-8 מנות בכלי בנפח 1/2 1 ליטרים)
  • 250 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 2 כפות (30 גרם) חמאה, שמן קוקוס או מחמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות ברנדי או ליקר שוקולד
לקצפת
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 4 כפות סוכר
להרכבת המנה
  • 100 גרם עוגיות (לוטוס או אחרות, עם או בלי גלוטן), קצוצות גס
  • אפשרות להגשה: שברי שוקולד, נשיקות מרנג
ההכנה
1. מניחים את השוקולד בכלי מתאים. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד. מכסים את הכלי וממתינים 5 דקות. מערבבים לקרם חלק. מוסיפים את החמאה (או תחליפיה) וממתינים 2 דקות. מערבבים לאט, להמסה מלאה. מוסיפים גם את הליקר ומערבבים. מניחים לצינון נוח.
2. הקצפת: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה אך גמישה. מעבירים מחצית ממנה לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים את יתרת הקצפת ומערבבים שוב – רק עד שהמרקם אחיד ולא יותר.
3. הרכבת המנה: מפזרים בתחתית כלי ההגשה את העוגיות הקצוצות. יוצקים את המוס. חובטים עם הכלי במשטח העבודה, לשחרור בועות אוויר ומיישרים את המוס בעזרת גב של כף. עוטפים ומאחסנים במקרר עד להגשה (עד 3 ימים. אפשר גם לשמור עד שבועיים במקפיא ולהעביר למקרר כ־4 שעות לפני ההגשה).
4. אם רוצים, מקשטים בשברי שוקולד ובמרנג. מגישים.

מילפיי בלגן

הנפוליאון או הקרמשניט האהוב, בגרסה הרבה פחות רשמית ומחייבת. בדרך אל הפיקניק: ניילנו היטב וקחו בצידנית עם קרחומים.
6 צפייה בגלריה
מילפיי בלגן
מילפיי בלגן
מילפיי בלגן
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (כ־8 מנות בכלי בקוטר 26 ס"מ)
  • 1/2 ק"ג בצק עלים, מופשר
לקרם
  • 2 חלמונים
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 6 כפות (60 גרם) קורנפלור
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב רגיל או צמחי
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה או קרם קוקוס
  • 3 כפות סוכר
להשלמת הקרם
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 2 כפות סוכר
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר, פירות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מניחים את הבצק בתבנית ובעזרת סכין חדה מסמנים בו באופן לא מדויק ריבועים בגודל 7-6 ס"מ לערך. אופים כ־15 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים ומצננים.
3. מפרידים את בצק העלים לדפים דקים. הם עלולים להישבר קצת, זה בסדר (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור במקרר).
4. הקרם: שמים בקערה את החלמונים, סוכר הווניל, הקורנפלור ו־1/4 כוס מהחלב וטורפים היטב. את יתרת החלב יוצקים לסיר, מוסיפים את השמנת (או קרם הקוקוס) ואת 3 כפות הסוכר ומחממים. כשהנוזל מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה ויוצקים פנימה, בזרם דק ותוך כדי טריפה מתמדת, את בלילת החלמונים. מבשלים עד שהקרם מסמיך ונהיה דייסתי (עד דקה). מסירים מהכיריים ומצננים תוך ערבוב מדי פעם. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד יום).
5. השלמת הקרם: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לקרם ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. אם רוצים, מעבירים לשק זילוף.
6. הרכבת המנה: מפזרים בתחתית הכלי כמחצית מכמות הבצק. מניחים עליו או מזלפים את הקרם. מפזרים – או נועצים – את יתרת הבצק.
7. מפזרים אבקת סוכר. אם רוצים, מוסיפים פירות. מגישים (המנה במיטבה בסמוך להכנה. אפשר לשמור עד יום במקרר).
  • טיפ: קיצור דרך! במקום קרם וניל הכינו קצפת טעימה במיוחד: מערבבים שקית אינסטנט פודינג וניל ב־1 כוס חלב. מקציפים היטב 1 מכל שמנת להקצפה עם 2–3 כפות סוכר ו־1/2 כפית תמצית וניל. מוסיפים לקצפת את תמיסת הפודינג־חלב ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד.

קלפוטי פירות

קינוח צרפתי מהיר שכדאי לאמץ. אפשר להכין אותו עם מגוון פירות - מתפוחים ואגסים ועד פירות יער, אפרסקים ומשמשים. בדרך אל הפיקניק: פשוט קחו אותו, הוא אפילו לא צריך קירור בצידנית.
6 צפייה בגלריה
קלפוטי: עוגת פירות מהירה
קלפוטי: עוגת פירות מהירה
קלפוטי: עוגת פירות מהירה
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
  • לשימון: כ־15 גרם חמאה
לבלילת המאפה
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 2/3 כוס (90 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (33 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב, רגיל או צמחי
  • קורט מלח
לפירות ולתוספות
  • 4-3 אגסים, קלופים, ללא ליבה, פרוסים לשמיניות
  • 1/2 כוס פירות יער, טריים או מוקפאים (אין צורך להפשיר)
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים
  • 1 כף סוכר חום
  • לקישוט: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אפשר בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבנית בחמאה.
2. בלילת המאפה: מערבבים היטב את כל מרכיביה, למרקם אחיד ונוזלי.
3. הפירות והתוספות: מניחים פרוסות מ־2 אגסים בתחתית הכלי. יוצקים עליהן את הבלילה. מפזרים עליה את יתרת האגסים, פירות היער והשקדים. מפזרים על הכל סוכר חום.
4. אופים כ־30 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מוציאים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
5. מגישים חם או קר, מומלץ לצד גלידה או קצפת.

טבעונית וללא אפייה: עוגת "גבינה" עם מערבולת שוקו

בדרך אל הפיקניק: מוציאים מהמקפיא, עוטפים היטב בניילון נצמד ולוקחים בצידנית עם קרחומים.
6 צפייה בגלריה
עוגת "גבינה" טבעונית
עוגת "גבינה" טבעונית
עוגת "גבינה" טבעונית
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (10-8 מנות, תבנית בגודל 20X30 ס"מ או דומה)
  • 400 גרם קשיו טבעי, שהושרה במים 60-30 דקות, מסונן
  • 1 כוס קרם קוקוס, 17% שומן ומעלה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן, סוכר קנים או אגבה
  • 1 כף תמצית וניל
  • לפי הצורך: עד 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי
  • לתוספת השוקו: 1 כף אבקת קקאו
ההכנה
1. שמים את כל המרכיבים, למעט המים ושמן הקוקוס, בקערת הבלנדר (אפשר גם במעבד מזון) ומעבדים כ־5 דקות במהירות גבוהה, לקרם חלק. אם העיבוד קשה, מוסיפים מהמים לפי הצורך. מוסיפים, תוך כדי פעולת המכשיר ובזרם דק, את שמן הקוקוס. מעבדים למרקם אחיד.
2. יוצקים 3/4 מהעיסה לתבנית. ליתרה מוסיפים את הקקאו ומעבדים למרקם אחיד (מנקים את דופנות הקערה).
3. מניחים את עיסת הקקאו על עיסת ה"גבינה", בארבעה פסים. בעזרת שיפוד או מזלג יוצרים "מערבולות" כהות.
4. מכים עם התבנית על משטח העבודה, להוצאת בועות אוויר. עוטפים ומאחסנים במקפיא (4 שעות לפחות. עד 3 שבועות). מעבירים למקרר כשעה לפני ההגשה. מגישים.
  • טיפ: סירופ דובדבנים להגשה. שמים בסיר 1/4 כוס סוכר ו־2 כפות מים ומחממים עד שהסוכר נמס והנוזל רותח. מוסיפים 200 גרם דובדבנים (אפשר ישר מהמקפיא) ומביאים לסף רתיחה. מצננים. יוצקים על העוגה המוכנה.
עוד רעיונות ליום עצמאות:
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button