העוגה הזו נולדה בדרך מפתיעה. ההתלוויתי לחן קורן (יזמית קולינרית מירושלים, מ"ז) בנסיעת עבודה בתוניסיה. היינו שם בשבת, ואפשרו לנו לאפות במטבח של המלון. בגלל שהמטבח לא היה כשר, גיבבנו כל מיני כלים מוזרים שקנינו כדי לאפות, וכך נוצרה העוגה הזאת. הריקוטה בתוניסיה מטריפה, אבל גם הניסיונות עם הריקוטה בארץ עלו יפה מאוד. אני מאוד אוהבת אותה.
גבינה ריקוטה מתוניסיה
המרכיבים (תבנית גבוהה בקוטר 20 ס"מ)
לתחתית
- 50 גרם פיסטוקים קצוצים
- 30 גרם צנוברים קצוצים
- 70 גרם קמח
- 30 גרם סוכר חום כהה
- 50 גרם חמאה מומסת
למלית ריקוטה
- 500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
- 400 גרם קרם פרש / שמנת חמוצה 27%
- 180 גרם סוכר
- 1 כפית מחית / תמצית וניל
- 3 ביצים בגודל L
- 30 גרם קמח
לציפוי
- פיסטוקים וצנוברים קצוצים
ההכנה
1. תחתית: נחמם תנור ל־160 מעלות במצב טורבו.
2. נרפד את התבנית בנייר אפייה ונשמן את התחתית והדפנות.
3. נניח בקערה 50 גרם פיסטוקים ו־30 גרם צנוברים קצוצים, 70 גרם קמח ו־30 גרם סוכר חום.
4. נוסיף לקערה 50 גרם חמאה מומסת ונערבב לתערובת אחידה.
5. נשטח את התערובת בשכבה אחידה ונעביר למקפיא למשך 15 דקות.
6. נוציא את התבנית מהמקפיא ונאפה בתנור החם במשך 20-15 דקות.
7. מלית ריקוטה: בקערה גדולה נטרוף 500 גרם גבינת ריקוטה, 400 גרם קרם פרש, 180 גרם סוכר וכפית וניל.
8. נטרוף בהדרגה 3 ביצים לתוך התערובת.
9. נוסיף 30 גרם קמח ונטרוף רק עד לתערובת אחידה.
10. נשטח את המלית על התחתית האפויה.
11. נעביר את התנור לחום עליון־תחתון, בלי טורבו.
12. נאפה את העוגה במשך 75 דקות, עד שהעוגה יציבה ורק מרכזה רוטט מעט.
13. בסיום האפייה נכבה את התנור, נפתח את דלת התנור ונניח לעוגה להצטנן בפנים כשעה.
14. נוציא את העוגה ונצנן לטמפרטורת החדר.
15. נעביר למקרר לשמונה שעות.
16. לפני ההגשה נפזר על העוגה צנוברים ופיסטוקים קצוצים.
- כדאי לדעת: העוגה נשמרת במקרר עד ארבעה ימים מיום ההכנה.
- המתכון מתוך "אסופה - הסיפורים והמתכונים של עוגלשבת". להשיג באתר ugaleshabat.co.il (279 שקל, הוצאה עצמית)