המרכיבים (לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ):
לשימון וקימוח התבנית:
- 1 כף שמן
- 1/2 כף קמח
לעוגה:
- 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
- 1/2 כוס (60 גרם) פרג, שלם או טחון
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3 ביצים בגודל M או L
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1 כפית תמצית וניל
לקרם המסקרפונה:
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%-32% שומן
- 1/2 חבילה (50 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
להרכבה:
- 100 גרם תותים, פרוסים
- 2 כפות אבקת סוכר
טיפ: את התותים אפשר להחליף בכל פרי אחר שאוהבים: אפרסמון, קיווי, פטל, בננה ועוד.
ההכנה:
- מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומפזרים מעט קמח על הבסיס והדפנות.
- העוגה: שמים בקערה בינונית את הקמח, הפרג ואבקת האפייה ומערבבים.
- שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את החמאה והסוכר ומערבלים במהירות גבוהה כ־2 דקות, למרקם קרמי אחיד. מעבירים את מהירות המערבל לבינונית, מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נטמעות. מעבירים למהירות נמוכה, מוסיפים את החלב, תמצית הווניל ואת תערובת הקמח והפרג, ומערבלים כדקה לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
- אופים כ־55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון כ־5 דקות. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים לצינון מלא, בטמפרטורת החדר או במקרר.
- קרם המסקרפונה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביו ומקציפים 2-1 דקות לקרם יציב. אם רוצים, מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
- הרכבת העוגה: בעזרת סכין לחם, חוצים את העוגה לרוחבה, ומניחים את החלק התחתון בצלחת הגשה. מסדרים עליו את התותים. מניחים (או מזלפים) את הקרם כך שתתקבל שכבה עבה ואחידה. מניחים על הקרם בעדינות את חלקה העליון של העוגה ובוזקים עליו אבקת סוכר. מגישים.
- זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים