המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26-24 ס"מ)
- 4-5 נקטרינות (או אפרסקים)
- 2 כפות שקדים טחונים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זרעי ענבים או קנולה או שמן זית עדין
- 1/2 כוס (120 גרם) רסק תפוחים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) בירה טבעונית לבנה עם כ־5% אלכוהול
- 3 כפות מיץ לימוןאו ליים
- קליפה מגוררת מ־2 לימונים
- 2 שקיקי סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
- אפשרות: כ־1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
2. חוצים את הנקטרינות ופורסים לפרוסות דקות. מניחים את הפרוסות בתבנית, כך שיכסו את התחתית. מפזרים עליהן את השקדים הטחונים.
3. שמים בקערה את השמן, רסק התפוחים, הסוכר, הבירה, מיץ הלימון וקליפתו, הווניל, המלח, ואם רוצים גם את הרוזמרין. טורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות.
5. הופכים את העוגה על צלחת הגשה גדולה ומסירים את התבנית. מגישים.
- זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד שבוע במקרר או עד חודשיים במקפיא