המרכיבים (60-50 סופגניות)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 4 כפות סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/8 כפית מלח
- 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
- 3 ביצים
- לטיגון: 1 ליטר שמן
ההכנה
1. מנפים את הקמח, במסננת או בנפה, לתוך קערה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים. מוסיפים את הגבינה ואת הביצים ומערבבים, מומלץ במערבל חשמלי, למרקם אחיד. מעבירים את הבלילה לשק זילוף.
2. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר (ואפשר גם למחבת עמוקה או לווק מתאים) ומחממים. כשהשמן חם מספיק מזליפים לסיר "מקלות" באורך כ־10 ס"מ. אם הם מתעגלים, אפשר ליישר בזהירות בעזרת קצה סכין או מזלג. מטגנים משני הצדדים, עד הזהבה. מעבירים לרשת או לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות.
3. מגישים חם, מומלץ לצד רוטב שוקולד לטבילה.
שדרוג: רוטב שוקולד לטבילה
שמים בקערה מתאימה 5 כפות ממרח (כמו נוטלה). מחממים 1/2 כוס חלב (בסיר או במיקרוגל) עד רתיחה. יוצקים על הממרח ומערבבים היטב. מחלקים בין כוסות קטנות ומגישים.