אז מה הקשר בין רכבי פרימיום לבין יצירות אמנות? על פניו שני תחומים שלא היינו מעלים ממשק ישיר ביניהם.
ביום רביעי נפתחה תערוכה ראשונה מסוגה בארץ, השמה במרכז את מושג ההיברידיות, ככזו המחברת בין עולמות שונים ויוצרת מעין מרחב חדש ומשודרג, המסביר למשל גם מה בין מיצבים צבעוניים להגה וגלגלים.
המיקום הנבחר היה יוצא דופן לכשעצמו: אולם התצוגה של חברת רכבי יוקרה בתל אביב, שהרחיב לשם כך את ייעודו והפך לגלריה של אמנות. האג'נדה מאחורי זה נאחזת בתפיסות גלובליות של קיימות, ניצול אנרגיה ועירוב תחומים - הלוקח מכל אחד את חוזקותיו ומאגד אותם יחד.
בחלל התצוגה ממוקמים כ-7 דגמי רכבים היברידיים מהמתקדמים ביותר בעולם, לצד 20 יצירות אמנות; ציורי ענק, עבודות וידיאו ארט, אמנות אינטראקטיבית ופיסול מחומרי גלם מפתיעים של 12 אמנים ישראלים מובילים. בעוד שוק הרכב - המהווה את הדוגמא הבולטת כיום של שימוש מתפתח בהיברידיות - בשל המעבר לעידן חשמלי המונע משילוב של מנוע בעירה לבין מנוע על בסיס חשמל, באמנות - ההיברידיות מתבטאת בחופש לשלב חומרים, מרקמים, צבעים ולהראות כיצד עולמות שונים מתמזגים למרחב חדש. "מבחינתנו זהו מיזוג טבעי. התערוכה מציגה אמנות מכל הסוגים ומשיקה לעולם הרכב, שם הרכבים הם אמנות בפני עצמה; הבניה, העיצוב ורמות הגימור שלהם", מסביר אוצר התערוכה יורם חישין, שמציג בה בעצמו שתי עבודות. "שילבנו כוחות מתוך הבנה שלקוחות שרוכשים רכבים כאלו, הם גם אנשים שרוכשים ומעריכים אמנות".
בין האמנים המציגים: עופר זיק, עם תמונת שמן על קנבס עוצמתית של קנטואור , מאיה סמירה בעבודת וידיאו ארט של מיזוגי חומרים בנוזל, ציור על עץ של מיכל גבריאלוב, פסל השופדוג של ליאורה קנטרוביץ', ליהי שני שיצרה מיצב מכדורי ים, עבודת אורות ניאון של יעל ברונר רובין, פסליה של אורלי מונטג, צילום של ליאת אלבלינג, מיצב צעצועים של שולי ברנשטיין וולף, וידאו ארט של מראה ניר ג'ייקוב יונסי, דרכו הצופה משתתף בחוויה ומפעיל עולם דיגיטלי שלם מתוך הצל של עצמו. עבודה אינטראקטיבית של ליה יעקובי במחוה למשחק ילדות מוכר וציור אקספרסיבי דמוי חול של יואב ברנר.
הכניסה לתערוכה חופשית ומתקיימת לכל אורך חודש אוקטובר (אולם התצוגה ברחוב החרש 20 ת"א) בימים א'- ה' בין השעות 8:30 - 18:00 וביום שישי עד השעה 13:00, כשבמקביל תצוגת הרכבים ממשיכה לפעול במתכונת רגילה.
פורסם לראשונה: 10:46, 17.10.21