שף
שף
מרק פטריות תרד ודלורית

מרק דלורית, פטריות ותרד

הגיע הזמן למרק עמוס בירקות. איילת הירשמן עם מתכון שהוא גם קל, גם מרענן וגם סופר-טעים

פורסם:
הגיע זמן מרקי הירקות. לזה שכאן יש גם עומק וגם רעננות קלה, כי הוא כולל, לצד המון פטריות, גם דלורית מתקתקה ותרד קליל. אפשר להגיש עם יוגורט או לצרף לחם מלא.

המרכיבים (8-6 מנות)
  • 75 גרם חמאה או 5 כפות שמן זית
  • 3 סלסילות פטריות, מכל סוג שאוהבים, חתוכות לגודל שווה
  • 3 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 דלורית בינונית, בקליפתה, חתוכה לקוביות גדולות ונקייה מגרעינים
  • 2 גבעולי תימין
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 8 כוסות (2 ליטרים) מים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות עלי תרד, קצוצים גס
  • מעט מיץ לימון

ההכנה
1. מחממים בסיר גדול ורחב את החמאה או שמן הזית, מוסיפים את הפטריות והבצל ומטגנים תוך ערבוב 12-10 דקות, עד שהפטריות מזהיבות היטב והבצל שקוף ומתחיל להזהיב.
2. מוסיפים את הדלורית ואת התבלינים ומטגנים תוך ערבוב, כדקה.
3. יוצקים את המים, מוסיפים את המלח והפלפל ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות, עד שהדלורית רכה. מוסיפים את התרד ומבשלים עוד כדקה, עד שהוא מתרכך.
4. מסלקים את התימין, מוסיפים מעט מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים לצלחות ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button