כתר שמרים במילוי לוטוס ותפוחים

קרן אגם ("נשואה למאפייה") מכינה כתר שמרים במילוי לוטוס ותפוחים

כדאי שתשמרו מקום של כבוד על שולחן החג כי לקינוח הלוטוס הבא של קרן אגם בעלת הבלוג "נשואה למאפייה" יש לא פחות ממאה אחוזי הצלחה בפתיחת שנה מתוקה!

קרן אגם, מוגש מטעם לוטוס
קרן אגם, מוגש מטעם לוטוס
פורסם:
השנה החלטתי שעל שולחן החג תעמוד גם עוגת שמרים, חוץ מכמובן עוגות דבש וכל יתר הקלאסיקות של ראש השנה. אצלנו במשפחה מטורפים על עוגות שמרים ואין לי ספק שהיא תיגמר ראשונה. רציתי לשוות לעוגה מראה קצת חגיגי, והלכתי על לוטוס ותפוחים, שהשתלבו בעוגה פשוט מדהים!יצרתי מעין כתר חגיגי שנאפה בתבנית יפיפייה ומוגש למרכז השולחן

דרגת קושי: קל | 30 דקות הכנה | תבנית עגולה עם חור בקוטר 26 ס״מ | פרווה

המרכיבים:

לבצק שמרים:
1 כוס מים (240 מ"ל) מי ברז
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (66 גרם) סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
½3 כוסות (500 גרם) קמח לחם / חלה / קמח לבן רגיל
100 גרם מחמאה או 1/3 כוס שמן
2 כפות דבש
1 ביצה גודל L
למילוי:
2 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
מעט מיץ לימון
2 כפיות אבקת קינמון
1 צנצנת (400 גרם) ממרח לוטוס חלק
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
לעיטור:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. הבצק: בקערת המיקסר מערבבים 1/2 כוס מים, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית. מוסיפים מחמאה או שמן, דבש וביצה וממשיכים ללוש. מוסיפים את חצי כוס המים שנותרו בהדרגה, רק עד שהבצק רך וגמיש. אל תוסיפו הכול בבת אחת כי יתכן שלא תזדקקו לכל הכמות. אם במקרה הכמות לא הספיקה, יש להוסיף בכל פעם עוד כף מים עד שמתקבל בצק חלק, אלסטי וגמיש הנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית. לשים את הבצק סך הכול במשך 12 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן על כל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר או במשך לילה במקרר.
2. המילוי: מערבבים בקערה קוביות תפוחים עם מיץ לימון, מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים. מניחים בצד.
3. כשהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים מחצית מכמות ממרח הלוטוס על פני הבצק באופן אחיד ושווה לכיסוי מלא. מפזרים מעל מחצית מכמות התפוחים ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה (מהחלק הרחב). חוזרים על הפעולה עם הבצק הנוסף.
4. משמנים היטב את התבנית ועדיף לרפד גם בנייר אפייה.
5. את שתי הרולדות שיצרנו מלפפים אחת בשנייה לצורת בורג. מעבירים את הבורג לתבנית ומחברים את שני הקצוות יחד לעיגול. מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת במשך 40 דקות לפחות, עד שהבצק נראה תפוח.
6. מברישים בביצה, ובעזרת סכין חדה או תער יוצרים חתכים קטנים בבצק (לא חובה אבל זה מוציא את המילוי החוצה בזמן האפייה וזה יפה).
7. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את העוגה במשך 40 דקות.
8. מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים טרי.

*לגרסה חלבית: משתמשים ב-1/2 כוס חלב + 1/2 כוס מים במקום ב-1 כוס מים וב-100 גרם חמאה רכה במקום במחמאה/שמן.

*העוגה במיטבה ביום שבו אופים אותה. אם רוצים להכין מראש אפשר לשמור במקרר או במקפיא. מפשירים בטמפרטורת החדר ומחממים מעט לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button