שף
שף
עוגיות שבורות

בלי לכדרר ובלי לקרוץ: עוגיות שבורות בטעמים מלוחים ומתוקים

הנה דרך נהדרת להתפנק בימים מורכבים אלה - אופים משטח אחד גדול, ובסוף שוברים אותו לחתיכות טעימות. הרווחנו גם שחרור אגרסיות קליל וגם נשנושים מוצלחים

פורסם:

פרווה: שבורות מלוחות עם שומשום וקצח

אפשר להפסיק לקנות קרקרים בסופר: קבלו את הקרקרים המועדפים אצלנו בבית. מוסיפים גבינות ויין, ושוכחים לרגע מכל השאר.
המרכיבים
(2 תבניות תנור גדולות)
לבצק
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה או אחר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • 1כף מלח
לתוספות
  • 1 ביצה, טרופה
  • כ־3/4 כוס (כ־100 גרם) שומשום
  • כ־3 כפות קצח

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל עם וו הגיטרה (ואפשר גם לערבב ידנית, בקערה) ומערבלים לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
3. מוציאים את הבצק וחוצים אותו לשניים. מקמחים קלות נייר אפייה ומניחים עליו מחצית מהבצק. משטחים אותו קצת ומניחים עליו נייר אפייה נוסף. מרדדים כך, בין שני הניירות, למרובע בגודל התבנית. מסירים את הנייר העליון ומעבירים את הבצק, עם נייר האפייה התחתון, לאחת התבניות. חוזרים על התהליך עם מחצית הבצק השנייה ומניחים בתבנית נפרדת.
4. התוספות: מברישים בזהירות רבה את שני חלקי הבצק במעט ביצה. מפזרים עליהם את השומשום ואת הקצח.
5. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה (שימו לב, הקרקרים נחרכים מהר). מוציאים ומניחים לצינון מלא.
6. שוברים לחתיכות. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

טבעוניות: שבורות מלוחות עם זעתר

5 צפייה בגלריה
עוגיות שבורות
עוגיות שבורות
שבורות מלוחות עם זעתר
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים
(2 תבניות תנור גדולות)
לבצק
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף חומץ
לפיזור
  • כ־1/4 כוס זעתר
  • 3 כפות שומשום
  • אפשרות: 1/4 כוס קימל

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל עם וו הגיטרה (ואפשר גם לערבב ידנית, בקערה) ומערבלים לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
3. שמים בקערית את הזעתר והשומשום, ואם רוצים –גם את הקימל, ומערבבים. מניחים בצד.
4. מוציאים את הבצק וחוצים אותו לשניים. מקמחים קלות נייר אפייה ומניחים עליו מחצית מהבצק. משטחים אותו מעט ומניחים עליו נייר אפייה נוסף. מרדדים כך, בין שני הניירות, למרובע דק בגודל התבנית. מסירים את הנייר העליון ומפזרים על הבצק מחצית מתערובת הזעתר. מכסים שוב בנייר ומרדדים עוד קצת, להטמעת הציפוי. מסירים את הנייר העליון ומעבירים את הבצק, עם נייר האפייה התחתון, לאחת התבניות. חוזרים על התהליך עם מחצית הבצק השנייה ומניחים בתבנית נפרדת.
5. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
6. שוברים לחתיכות. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


פרווה: שבורות שומשום

מדובר באהבה מאפייה ראשונה: העוגיות האלה סופר־קריספיות, מתקתקות רק טיפה (מעדיפים יותר? הוסיפו עוד קצת סוכר, עד רבע כוס), ומכינים אותן כל כך בקלות ובמהירות!
5 צפייה בגלריה
עוגיות שבורות
עוגיות שבורות
עוגיות שבורות שומשום
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (תבנית תנור גדולה)
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות (200 גרם) שומשום
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 60 גרם (8 כפות) שמן

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת עיסה דביקה וסמיכה מאוד. יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים. מניחים עליה נייר אפייה ומרדדים לשכבה דקה ואחידה בגודל התבנית. מסירים את הנייר העליון.
3. אופים 15–20 דקות, עד הזהבה. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו עוד 30 דקות. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. שוברים לעוגיות ומגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, בכלי בטמפרטורת החדר.

ללא גלוטן ופרווה: שבורות מקצפת קפה

5 צפייה בגלריה
עוגיות שבורות
עוגיות שבורות
עוגיות שבורות מקצפת וקפה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (תבנית תנור גדולה)
  • 2 כפיות קפה נמס + 3 כפות מים חמים
  • 4 חלבונים, מביצים בגודל L
  • 350 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כף חומץ
  • 400 גרם אגוזי מלך
  • קלויים, טחונים דק
  • אפשרות: שוקולד מריר, קצוץ גס
ההכנה
1. ממיסים את הקפה במים ומניחים לצינון.
2. שמים את החלבונים בקערת המערב ומקציפים במהירות. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר. ממשיכים להקציף לקבלת קצף יציב מאוד. מוסיפים את החומץ ומקציפים קצרות, להטמעה. עוצרים. מוסיפים את האגוזים ואת הקפה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. יוצקים את הקצף לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה בעובי כ־1/2 ס"מ. אם רוצים, מפזרים עליו שוקולד קצוץ.
5. מכניסים לתנור, מורידים את חומו ל־160 מעלות ואופים 20 דקות. מורידים את חום התנור פעם נוספת, ל־150 מעלות, ואופים כ־20 דקות נוספות, עד שחלקו העליון של המאפה נראה קשיח. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את התבנית לצינון מלא (שעתיים־שלוש).
6. שוברים את המקצפת לחתיכות. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

שבורות שוקולד

עוגיות בטעם של פעם, עם בצק פשוט ומלית של ממרח שוקולד שהופכת אותן לטעימות במיוחד ומזכירות עוגיות של סבתות.
טיפ: אם תשתמשו במלית מתאימה (למשל, בריבה, בממרח תמרים או בחמאת בוטנים), העוגיות יהיו טבעוניות

5 צפייה בגלריה
עוגיות שבורות
עוגיות שבורות
עוגיות שבורות שוקולד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (תבנית תנור גדולה)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כף חומץ
  • למלית: כ־500 גרם ממרח שוקולד (או ממרח אחר)
  • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר

ההכנה
1. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן, המים הרותחים והחומץ ומערבבים לקבלת בצק אחיד. אוספים אותו לכדור, עוטפים, ומאחסנים במקרר כ־15 דקות, לצינון.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
3. מוציאים את הבצק וחוצים אותו לשניים. מקמחים קלות נייר אפייה ומניחים עליו מחצית מהבצק. משטחים אותו קצת ומניחים עליו נייר אפייה נוסף. מרדדים כך, בין שני הניירות, למרובע בגודל התבנית. מסירים את הנייר העליון ומעבירים את הבצק, עם נייר האפייה התחתון, לתבנית.
4. מורחים על הבצק שבתבנית את הממרח בצורה אחידה.
5. מרדדים באותו האופן את המחצית השנייה של הבצק. מסירים את הנייר העליון. בעזרת הנייר התחתון, הופכים את הבצק לתבנית, כך שיכסה את מלית השוקולד. מסירים את הנייר. מהדקים היטב את הבצק למלית. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק העליון.
6. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
7. שוברים את העוגיות. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button