שף
שף
פנקייקס קינואה

מפנקייקס ועד לחם: מתכונים מפתיעים עם קינואה

לא רק בסלט או כמצע לתבשיל: נעמה רן מכינה בעזרת קינואה עוגה, טורטייה וקרקרים ועוד דברים טעימים. הבונוס: כולם בריאים, כולם טבעוניים וכולם נטולי גלוטן

פורסם:
לפני שמתחילים, כמה דברים חשובים:
  • מ־1 כוס קינואה לא מבושלת (175 גרם) מתקבלות אחרי בישול כ־1/2 2 כוסות קינואה מבושלת.
  • לכל המתכונים בכתבה זו מומלץ להשתמש בקינואה לבנה, שמתפרקת היטב בעיבוד ובטחינה ולכן מתאימה מאוד לאפייה (הקינואה האדומה וגם השחורה נותרות שלמות). למתכון הקרקר (ראו בהמשך) אפשר, ואף כדאי, להשתמש בתערובת קינואה.
  • נזכיר: הקינואה טובה לנו. היא נטולת גלוטן, עשירה בחלבון ובחומצות אמינו, יש בה ויטמינים מסוג B ו־E ושלל מינרלים וסיבים.
  • בכל המתכונים בכתבה זו נעשה שימוש בזרעי צ'יה. גם בהם יש ריכוז גבוה של ערכים תזונתיים, ויש להם יתרון נוסף: הם סופחים נוזלים והופכים למעין ג'לי שמסמיך ומחבר מרכיבים. תכונה זו הופכת אותם לתחליף שימושי לביצים, והם חיוניים להצלחת המתכונים.
עוד מתכונים בשף

קרקר קינואה

דרך מצוינת להשתמש בשאריות קינואה מבושלת: להפוך אותה לקרקר פריך במיוחד. הביאו בחשבון חשש, או הבטחה, להתמכרות (ואל תוותרו על הרוזמרין ששותף להצלחה, תרומתו משמעותית).
6 צפייה בגלריה
קרקר קינואה
קרקר קינואה
קרקר קינואה
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (2 תבניות תנור)
  • 1/4 כוס זרעי צ'יה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל)מים
  • 1/2 1 כוסות קינואה מבושלת (לבנה או תערובת, חמה או קרה)
  • 1 כוס (כ־100 גרם) אגוזי מלך
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית מחטי רוזמרין
ההכנה
1. שמים בקערה את זרעי הצ'יה, יוצקים את המים ומשרים כחצי שעה.
2. מחממים את התנור ל־160 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
3. שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הקרקרים (את הצ'יה מעבירים עם מי ההשריה). מעבדים לעיסה בצקית אחידה.
4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומעבירים אליו מחצית מהעיסה. מניחים עליה נייר אפייה נוסף ומרדדים כך, בין שני הניירות, לעלה דק בעובי 2 מ"מ (בגודל תבנית התנור). מעבירים בעזרת הנייר התחתון לתבנית התנור ומסירים את הנייר העליון. מכינים באותו אופן את המחצית השנייה של העיסה (אם רוצים קרקרים חתוכים במדוייק למרובעים, חותכים את העיסה כעת, בעזרת סכין חדה).
5. אופים 18-15 דקות, עד שהמשטח מזהיב ומתייבש (לתוצאה אחידה, מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה). מוציאים ומניחים לצינון מלא. שוברים לקרקרים בגודל נוח. מגישים.
  • איך שומרים? הקרקר במיטבו כשהוא טרי, אך אפשר לשמור עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

לחם קינואה, טחינה וגרעינים

לחם נפלא, עמוס במרכיבים בריאים ומלאי טעמים.
6 צפייה בגלריה
לחם קינואה ודברים טובים
לחם קינואה ודברים טובים
לחם קינואה ודברים טובים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (1 תבנית אינגליש קייק רחבה)
  • 1/4 כוס זרעי צ'יה
  • 2/3 כוס מים
  • 1 כוס (175 גרם) קינואה לבנה (לא מבושלת)
  • 4 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה ("קוואקר")
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח, מומלץ אטלנטי
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת
  • 1/3 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/3 כוס זרעי פשתן
לציפוי
  • כ־3 כפות גרעינים (דלעת, חמנייה, פשתן וכדומה)
  • 1/4 כפית מלח, מומלץ אטלנטי
  • 2 כפות מים
ההכנה
1. שמים בקערה את זרעי הצ'יה, יוצקים את 2/3 כוס המים ומשרים חצי שעה.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
3. מביאים סיר מים לרתיחה ומוסיפים את הקינואה (מבשלים כמו שמבשלים פסטה). מבשלים כ־12 דקות, עד שהקינואה מתרככת ונפתחת. מסננים.
4. מעבירים את הקינואה (אין צורך לצנן) לקערת מעבד המזון. מוסיפים את תכולת קערת הצ'יה, את שיבולת השועל, הטחינה, המייפל, שמן הזית והמלח. מעבדים 4-3 דקות, לעיסה אחידה. מוסיפים את גרעיני הדלעת, החמנייה והפשתן ומעבדים קצרות לפיזור אחיד. מעבירים את העיסה לתבנית, מיישרים ומהדקים אותה (בידיים).
5. הציפוי: מערבבים בקערית את כל מרכיבי הציפוי, מפזרים על הכיכר ומהדקים קלות.
6. אופים שעה. מוציאים, מחלצים מהתבנית ומסירים את נייר האפייה. מניחים את הכיכר על רשת התנור ומחזירים לאפייה במשך עוד כחצי שעה, עד שהלחם זהוב ויבש מכל צדדיו. מוציאים ומניחים לצינון מלא (חיוני כדי שיהיה אפשר לפרוס את הלחם). מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר (בחורף אפשר עד 3 ימים בטמפרטורת החדר) או עד חודשיים במקפיא.

טורטיית קינואה

תקראו לו ראפ, קרפ, טורטיה או לאפת מחבת, העיקר שתכינו ותמלאו אותו במילוי טעים. אנחנו כרכנו בו אבוקדו, בטטה צלויה, עלי רוקט ושיפוד טופו. שימו לב, יש להתחיל בהשריית הקינואה כ־8 שעות לפני הכנת המנה.
6 צפייה בגלריה
בסיס לכריך: קרפ קינואה
בסיס לכריך: קרפ קינואה
בסיס לכריך: קרפ קינואה
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (8-6 יחידות)
  • 1 כוס (175 גרם) קינואה לבנה
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית מלח
אפשרויות לתיבול (אחת או יותר, לפי הטעם)
  • 1-2 כפיות תבלין קארי
  • 1 כפית רוזמרין (יבש או טרי) או 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כפית מחוקה אבקת שום או בצל
  • 2-3 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים דק (עירית, פטרוזיליה, בזיליקום וכדומה)
  • לטיגון: כ־2 כפות שמן זית (ואפשרות לעוד)
ההכנה
1. שמים את הקינואה בקערה גדולה, יוצקים שפע מים ומשרים במשך 8 שעות. מסננים.
2. שמים בקערה את זרעי הצ'יה, יוצקים 1/2 כוס מהמים ומשרים חצי שעה.
3. מעבירים לקערת מעבד המזון את הקינואה המסוננת ואת תכולת קערת הצ'יה. מוסיפים את המלח, התבלינים ואת 1/2 כוס המים הנוספת. מעבדים היטב לבלילה אחידה (כ־3 דקות).
4. מחממים היטב את שמן הזית במחבת. יוצקים 1/2-1/3 כוס מהבלילה ובעזרת גב כף מחליקים ומשטחים אותה לקרפ בעובי של 3–4 מ"מ. מטגנים כ־3 דקות, עד שתחתית הקרפ משחימה היטב (אם תהפכו קודם, הקרפ יידבק וייקרע). הופכים ומטגנים עוד כ־2 דקות. מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן כך את יתרת הקרפים (משמנים שוב את המחבת, לפי הצורך). מניחים לצינון קל ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

פנקייקס קינואה

פריכים מעט מבחוץ, רכים מבפנים – כיף של פינוק. שימו לב, יש להתחיל בהשריית הקינואה כ־8 שעות לפני הכנת המנה.
6 צפייה בגלריה
פנקייקס קינואה
פנקייקס קינואה
פנקייקס קינואה
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (כ־20 יחידות)
  • 1 כוס (175 גרם) קינואה לבנה
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 1 כף חומץ 5%
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • לטיגון: שמן
ההכנה
1. שמים את הקינואה בקערה גדולה, יוצקים שפע מים ומשרים כך במשך 8 שעות. מסננים.
2. שמים בקערה את זרעי הצ'יה, יוצקים את 1/2 כוס המים ומשרים חצי שעה.
3. מעבירים לקערת מעבד המזון את הקינואה המסוננת ואת תכולת קערת הצ'יה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מעבדים למרקם אחיד.
4. מחממים במחבת כ־2 כפות שמן. יוצקים כפות גדושות מהבלילה ומשטחים מעט לפנקייקים בעובי כ־7 מ"מ. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהפנקייקים מזהיבים. מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן את יתרת הבלילה (משמנים את המחבת לפי הצורך).
5. מגישים חם, מומלץ עם סירופ מייפל ופירות.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.


עוגת קינואה ותפוזים

המרקם מזכיר קצת עוגת סולת, ומדובר בעוגה עסיסית ומלאת טעמים. שימו לב, יש להתחיל בהשריית הקינואה כ־8 שעות לפני הכנת המנה.
6 צפייה בגלריה
עוגת קינואה ותפוזים
עוגת קינואה ותפוזים
עוגת קינואה ותפוזים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (תבנית 35X25 ס"מ)
  • 1 כוס (175 גרם) קינואה לבנה
  • 150 גרם קליפות תפוז מסוכרות
  • 100 גרם פירות מיובשים, לפי הטעם (חמוציות, משמשים, תמרים, צימוקים)
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 4 כפות זרעי צ'יה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
ההכנה
1. שמים את הקינואה בקערה גדולה, יוצקים שפע מים ומשרים במשך 8 שעות. מסננים.
2. קוצצים את קליפות התפוז ואת הפירות המיובשים (לפי הצורך). מעבירים לקערה, יוצקים עליהם את מיץ התפוזים ומשרים כחצי שעה.
3. שמים בקערה את זרעי הצ'יה, יוצקים את 1/2 כוס המים ומשרים חצי שעה.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
5. מעבירים לקערת מעבד המזון את הקינואה המסוננת ואת תכולת קערת הצ'יה. מעבדים היטב. עוצרים, מוסיפים את הסוכר, השקדים הטחונים, הווניל, הקינמון, אבקת האפייה והמלח ומעבדים. מוסיפים את הפירות המיובשים עם המיץ שבו הושרו וגם את אגוזי המלך ומעבדים קצרות, בפולסים, לפיזור אחיד.
6. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־50 דקות, עד הזהבה. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה 10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לצינון מלא (להקלת החיתוך מומלץ גם לצנן עוד כשעה במקרר). מגישים.
  • איך שומרים? עד 6 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button