רולדת לוטוס וניל

עדי קלינהופר ("עדיקוש") מכינה רולדת לוטוס וניל

כדאי שתשמרו מקום של כבוד על שולחן החג כי לקינוח הלוטוס הבא של עדי קלינגהופר בעלת הבלוג "עדיקוש" יש לא פחות ממאה אחוזי הצלחה בפתיחת שנה מתוקה!

עדי קלינגהופר, מוגש מטעם לוטוס
פורסם:
זה הקינוח שאכין לחג הקרוב, קינוח קליל ומרשים שאין אחד שלא יתאהב בו.
אמנם רולדה היא עוגה נוסטלגית אבל הלוטוס משדרג אותה. אפשר בקלות להפוך אותה לפרווה, כל אחד יכול להכין אותה, וכשחותכים פרוסה ורואים את שכבות הרולדה עם הקרם אין ספק שהיא עושה וואו.

דרגת קושי: קל | 25 דקות הכנה | תבנית תנור | פרווה

המרכיבים:

לרולדה וניל:
4 ביצים גודל L
1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר
3 כפות שמן קנולה
1/2 תמצית או מחית וניל
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
לקרם לוטוס:
1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית
1 כוס (250) מ"ל חלב סויה/שיבולת שועל
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
3 כפות גדושות ממרח לוטוס קראנץ'
למילוי:
1 צנצנת ממרח לוטוס קראנץ'
לציפוי הרולדה:
1 צנצנת ממרח לוטוס חלק
50 גרם שוקולד לבן טבעוני, מומס (אם רוצים)
10 עוגיות לוטוס, טחונות דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב כדי למנוע הידבקות של הבלילה.
2. הרולדה: בקערת מיקסר מניחים ביצים וסוכר ומקציפים כמה דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. תוך כדי הקצפה מוסיפים שמן ותמצית וניל וממשיכים להקציף. מנפים אל הבלילה קמח, אבקת אפייה ומלח ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכניסים לאפייה במשך 13 דקות, או עד למעט הזהבה. מוציאים מהתנור, מניחים מעל התבנית נייר אפייה והופכים אותה על משטח עבודה. מסירים את נייר האפייה העליון ומגלגלים את הרולדה כאשר היא חמה. מניחים אותה מגולגלת לצינון בטמפרטורת החדר.
3. לאחר צינון מלא של הרולדה מכינים את קרם הלוטוס: בקערת מיקסר מניחים את כל המרכיבים לקרם ומקציפים עד לקבלת קצפת מעט יציבה.
4. ההרכבה: פותחים את הרולדה על משטח עבודה. ממיסים את ממרח הלוטוס קראנץ' במיקרוגל ומורחים על גבי הרולדה. מחכים כמה דקות לצינון. יוצקים מעל הרולדה את הקרם ומורחים בשכבה אחידה. מגלגלים בזהירות ונעזרים בנייר האפייה.
5. מעבירים את הרולדה להקפאה כשעתיים, לאחר מכן מוציאים ומניחים על גבי רשת.
6. הציפוי: ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס ויוצקים על גבי הרולדה הקפואה. מקשטים בשוקולד לבן מומס ומפזרים פירורי לוטוס.
7. מעבירים את הרולדה לקירור ולהמשך התייצבות כשעתיים לפחות.
* לגרסה חלבית: משתמשים בשמנת להקצפה 38% במקום קצפת צמחית ובחלב במקום חלב סויה/שיבולת שועל.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button