המרכיבים ל־24-20 יחידות:
- 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס תחליף סוכר חום טרוביה (150 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 3 כוסות קמח תופח (420 גרם)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 150 גרם שוקולד מריר או חלב, חתוך גס
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים, חתוכים גס מאוד
ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ותחליף סוכר לבן כדקה, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים תחליף סוכר חום, מלח וביצים וממשיכים לערבל לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים את שבבי השוקולד ואת האגוזים ומערבלים בעדינות כ־10 שניות עד להטמעתם בבצק.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מהעוגיות כדורים בגודל כדור פינג־פונג, מסדרים בתבנית ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות או למקרר לשעה.
3. מחממים את התנור לחום בינוני של 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
4. מסדרים את הכדורים בתבניות במרווחים של כ־5 ס"מ אחד מהשני. אופים כ־15-13 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בקצוות (לא יותר מכך, כדי שלא יתייבשו ויישארו רכות). מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ־10 דקות. מאחסנים בקופסה אטומה.
למידע נוסף היכנסו לאתר: https://www.truvia.co.il/why-truvia