שף
שף
פאי פודינג תפוזים אישי

פאי פודינג תפוזים אישי

לסגירת העונה: מאפה קרמי נימוח ומענג על בסיס בצק מוכן 

פורסם:
לפני שמתחילים, שני טיפים:
  1. לא רוצים פאי אישי? הניחו את הבצק כקלתית בתבנית בקוטר 26–28 ס"מ והמשיכו בהתאם להנחיות
  2. אפשר לאפות את הבצק, לצנן ולאחסן עד 3 חודשים במקפיא. כשרוצים, מפשירים, אופים כ־5 דקות להחזרת הפריכות, ממלאים בפודינג ומגישים.
המרכיבים
(12-15 יחידות בתבניות שקעים)
  • 300 גרם בצק עלים, מצונן או מופשר
  • אבקת סוכר
לפודינג
  • 3 חלמונים גודל L
  • 2/3 כוס (כ־65 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 3 כפות קורנפלור
  • להגשה: פיסטוק קצוץ

ההכנה
1. הפודינג: שמים בסיר (לא על הכיריים) את החלמונים והסוכר וטורפים. מוסיפים את השמנת, קליפת התפוז, המלח ו־3/4 כוס (180 מ"ל) ממיץ התפוזים, וטורפים. שמים בכלי נפרד את יתרת מיץ התפוזים ואת הקורנפלור וטורפים היטב. מוסיפים את תמיסת הקורנפלור לסיר וטורפים.
2. מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזל מסמיך (7-5 דקות). מסירים מהכיריים ויוצקים את הפודינג לכלי אחר. מכסים ומאחסנים במקרר כשעתיים (עד שלוש).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את תבניות השקעים.
4. אם צריך, מרדדים קלות את הבצק. קורצים בו עיגולים בקוטר כ־8 ס"מ. מניחים כל עיגול בתבנית, כך שיכסה את התחתית והדפנות, ודוקרים את הבצק במזלג. אופים כ־20 דקות עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון. בוזקים אבקת סוכר על הבצק (כשהוא חמים או צונן).
5. טורפים היטב את פודינג התפוז, כך שיתקבל קרם חלק. ממלאים את קלתיות הבצק בפודינג - בעזרת כף או דרך שק זילוף. אם רוצים, מפזרים פיסטוקים. מגישים.
  • משך ההכנה: 40-30 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: בינונית־קלה
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button