המרכיבים (8-6 מנות)
- 1 כיכר עגולה של לחם לבן, בקוטר כ־24 ס"מ
להברשה: שמן זית
למלית
- 1 מכל (250 גרם) גבינת קוטג' 5%
- 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 1 ביצה
- מלח, פלפל שחור
- 1 כוס רוטב עגבניות (מוכן או ביתי)
- 100 גרם מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
להגשה
- 1/4 כוס זיתים מגולענים, קצוצים
- חופן עלי בזיליקום שלמים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. חותכים את הלחם לרוחבו, כך שחלקו התחתון יהיה בגובה 1/2 2 ס"מ. מניחים בתבנית. מרוקנים את התוך הלבן מהלחם, כך שתיווצר קערה שדופנותיה בעובי 1/2 1 ס"מ. מפוררים את תוך הלחם ושומרים 2/3 כוס ממנו (את היתרה אפשר לאפות לפירורי לחם, שניתן להוסיף לתערובת קציצות וכדומה). מברישים את שולי הלחם בשמן זית.
3. המלית: מערבבים בקערה את הקוטג', הגבינה הלבנה, הביצה, פירורי הלחם ששמרנו, מלח ופלפל. יוצקים לקערת הלחם. יוצקים על המלית את רוטב העגבניות ומפזרים את המוצרלה (או הגבינה הצהובה).
4. אופים כ־30 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ושולי הלחם משחימים (אם השוליים משחימים מוקדם מדי, מכסים את המאפה ברדיד אלומיניום).
5. ההגשה: מפזרים זיתים ובזיליקום ומגישים חם.