המנה המשפחתית שלי: חשוב לי שעל שולחן החג של העוקבות שלי ובכלל, תהיה מנה מסורתית טבעונית, שלא נופלת מהמקור, לא בטעם, לא במרקם ולא באיכות.
החלטות לשנת תשפ"ד: לתרגל פרופורציות ביום־יום ולתת משקל לדברים החיוביים באותה מידה שאני נוטה, בטבעיות, לתת לדברים הפחות חיוביים.
מאחלת לשנה החדשה: זרימה ומרחב.
המרכיבים (4–5 מנות)
- 600 גרם טופו קשה פרוס לפרוסות עבות
- 4 כפות שמן זית
לרוטב
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס סילאן
- 1 כף גדושה חרדל גרגירים
- 1 כף גדושה חרדל חלק
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח, פלפל לפי טעם
לתוספות
- חופן גדוש קשיו טבעי
- חופן גדוש בצל מטוגן, תוצרת בית או מיובש
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית, מערבבים היטב ומניחים בצד.
2. הטופו: במחבת רחבה, מחממים 3-2 כפות משמן הזית. מוסיפים את פרוסות הטופו ומטגנים עד שהן צרובות וזהובות משני הצדדים. יוצקים עליהן את הרוטב, מכסים את המחבת ומשקשקים אותה מעט. מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה־בינונית.
3. מוסיפים למחבת את הקשיו והבצל המטוגן ומערבבים מעט. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם, אפשר על אורז.
טיפים:
- מומלץ לשלב בין המייפל לסילאן, אבל אפשר גם להשתמש רק באחד מהם. בנוסף, אפשר להפחית עד מחצית מהכמות שלהם.
- לתוספת חריפות ועניין, הוסיפו פרוסות של פלפל צ'ילי אדום.
- במקום טופו, אפשר להכין את המנה עם פרוסות בטטה, המנה תהיה מתקתקה וחגיגית.