המרכיבים (כ־35 יחידות)
לעוגיות
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזים טחונים (מומלץ פקאן או לוז)
- 1 כוס (100 גרם) פתיתי קוקוס
- ממתיק שווה ערך ל־1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות אבקת קפה שחור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1/4 כפית הל טחון או ג'ינג'ר יבש
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1 ביצה גדולה
לציפוי
- 50 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
- 1 כפית שמן
- 50 גרם שבבי שקדים או אגוזים קצוצים
ההכנה
1. העוגיות: שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד (אפשר גם לשים בקערה וללוש ידנית).
2. אוספים את הבצק, מחלקים אותו לשני חלקים ויוצרים מכל חלק תיבה או גליל הדוק בקוטר כ־4 ס"מ. עוטפים ומאחסנים במקפיא 30 דקות (עד חודש. במקרה של הקפאה ארוכה, יש להפשיר את הבצק במשך כמה דקות, כדי לאפשר חיתוך).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים שתי תבניות בניירות אפייה.
4. בעזרת סכין חדה פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי כ־1 ס"מ. אם הבצק מתפורר מעט – מהדקים. מניחים בתבנית.
5. אופים כ־10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון מלא (לא נוגעים בהן כל עוד הן חמות, הן יתפוררו).
6. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים במיקרוגל בהדרגה לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים.
7. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. טובלים את העוגיות בקרם, כך שיצפה כשליש משטחן. מניחים על נייר האפייה. מפזרים על הקרם שקדים (או אגוזים). מניחים להתייצבות. מגישים.
שימו לב: אם משתמשים בממתיק נוזלי, יש להוסיף לבצק כ־1/2 כוס קמח שקדים, לפי הצורך
- משך ההכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד שבועיים בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא