מאז שהכנו לראשונה את הגרסה הקטנטנה, לא חזרנו עוד לפוקאצ'ה הגדולה. היתרון הכי גדול בפוקאצ'ות האלה הוא שיש להן הרבה קראסט: כל חמודה כזו עטופה בציפוי פריך ומשגע, ובפנים - רכות ואווריריות. בנוסף, אפשר להשתולל עם התוספות ולהוסיף לכל פוקאצ'ה משהו אחר, לפי הטעם האישי.
הכי כיף לאכול אותן ישר מהתנור, אבל אפשר גם להקפיא, ואחרי ההפשרה לחמם כמה דקות להחזרת הפריכות.
המרכיבים (20-18 יחידות)
- 500 גרם קמח לפוקאצ'ה
- 10 גרם שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות (35 גרם) שמן זית
- 1/3 1 כוסות (315 גרם) מים
- לציפוי: שמן זית, רוזמרין, מלח גס
ההכנה
1. מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המערבל. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את יתרת חומרי הבצק ולשים עם וו הלישה 12-10 דקות, לקבלת בצק רך וחלק. מכסים ומניחים להכפלת הנפח (40–60 דקות).
2. בידיים משומנות מחלקים את הבצק לכדורים. מניחים כל כדור בתבנית מאפינס משומנת היטב. מכסים ומתפיחים שוב, עד להכפלת הנפח (30–50 דקות).
3. בינתיים מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות).
4. כשהבצק תפח, מזליפים עליו עוד מעט שמן זית ועושים בו גומות עם האצבעות. מפזרים עליו רוזמרין ומלח גס.
5 . מכניסים לתנור, מורידים את החום ל־190 מעלות ואופים 12–15 דקות, עד שהבצק שחום.
6. מוציאים מהתנור, מברישים בעוד מעט שמן זית ומגישים חם.
- שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel , אתר: misspetel.com
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"