שף
שף
עוגת שקדים ותאנים טבעונית

בלי מיקסר: עוגת תאנים ושקדים רכה וטבעונית

השקדים הטחונים הם בסיס נפלא לעוגה המפנקת הזו, שמכינים מאוד בקלות, ומגישים בגאווה לשולחן

עודכן:
טיפ: לגרסה חלבית השתמשו בחלב רגיל, לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח מתאים ייעודי לאפייה.

המרכיבים
  • (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים או שקדים טחונים דק
  • 1/2 1 כוסות פחות 2 כפות (190 גרם) קמח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 כפיות (15 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) משקה חלב צמחי
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 10-8 תאנים טריות, חצויות
  • 2 כפות שקדים פרוסים או מקלוני שקדים
  • 4 כפות דבש או סילאן
  • 1/2 כפית מלח גס
  • אפשרות להגשה: עוד תאנים, עלעלי תימין טריים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות, מומלץ במצב טורבו. משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את קמח השקדים והקמח הלבן, הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את משקה החלב, השמן ומיץ הלימון ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים אותה לתבנית ומיישרים. מניחים עליה את חצאי התאנים ומפזרים את השקדים.
3. אופים כשעה, עד שמרכז העוגה מתייצב. מוציאים. מזליפים על העוגה החמה, בעזרת כפית, את הדבש (או הסילאן) ומפזרים את המלח. מניחים לצינון לכחצי שעה לפחות.
4. אם רוצים, מוסיפים עוד תאנים טריות ועלעלי תימין. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר
פורסם לראשונה: 14:36, 29.09.24
The Butterfly Button