שף
שף
ממרח אבוקדו פיקנטי

בסלט ועם בשר: 4 מתכונים מהירים עם אבוקדו

אבוקודו הוא הרבה יותר ממרח בריא לכריך. הוא מצוין כנשנוש עם נאצ'וס, משדרג כל סלט ומשתלב מצוין בקערת בודהה. הנה כמה מתכונים שיכניסו לכם ירוק לצלחת

פורסם:

ממרח אבוקדו פיקנטי

מצוין כנשנוש עם נאצ'וס או עם טורטיות קטנות, או כבסיס לכריך עם רצועות עוף, שניצל או טופו וירקות. מתכון של ענת לבל
המרכיבים
  • 2 אבוקדו בשלים
  • מיץ מ־1/2 לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום או 1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ
ההכנה
1. קולפים ומגלענים את האבוקדו. מעבירים אותם לקערה ומועכים במזלג למחית גסה.
2. יוצקים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים (אפשר לשמור עד יום במקרר).


כריך פתוח עם אבוקדו וקורנדביף

מנה מושלמת לאירוח וקלה במיוחד להכנה, שמומלץ להגיש על לחם שיפון.
4 צפייה בגלריה
כריך פתוח עם אבוקדו וקורנדביף
כריך פתוח עם אבוקדו וקורנדביף
כריך פתוח עם אבוקדו וקורנדביף
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
  • 12-10 פרוסות לחם
  • 12-10 כפיות מיונז
  • 1 אבוקדו גדול, בשל ומוצק, פרוס דק
  • מלח, פלפל שחור
  • 120 גרם קורנדביף
  • 6-5 עגבניות שרי, חצויות
  • חופן נבטוטים
ההכנה
1. מניחים את פרוסות הלחם על מגש. מורחים כל פרוסה בכפית מיונז, מניחים עליה פרוסות מהאבוקדו ומתבלים במלח ופלפל.
2. מניחים פרוסת קורנדביף ומעטרים במחצית עגבניית שרי ובנבטוטים. מגישים. אפשר להכין עד שעה מראש ולשמור בטמפרטורת החדר.

קערת בודהה עם בשר טחון ואבוקדו

מניחים זה לצד זה בשר, אורז, שעועית, אבוקדו וירקות ברוטב סלסה - ומקבלים ארוחה שלמה (ופוטוגנית!) בקערה אחת.
4 צפייה בגלריה
קערת בודהה עם בשר טחון ואבוקדו
קערת בודהה עם בשר טחון ואבוקדו
קערת בודהה עם בשר טחון ואבוקדו
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים
לבשר
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1-1/2 פלפל חריף, קצוץ
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 עגבניות, מגוררות או קצוצות דק
לרוטב הסלסה
  • 2 עגבניות
  • 1/4 פלפל חריף
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח, פלפל שחור גרוס
להרכבת הקערות
  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (בבישול ביתי, מהקפאה או משימורים)
  • 2 כוסות אורז אדום או בסמטי מבושל
  • 2 אבוקדו קלופים, חצויים ופרוסים
  • 2 כוסות גרגירי תירס (מבושלים, מהקפאה או משימורים)
  • 4 עגבניות, קצוצות
  • להגשה: נאצ'וס
ההכנה
1. הבשר: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל 4-3 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב והפרדה בכף עץ. כשהבשר נעשה פירורי ומשנה את צבעו מוסיפים את השום, הפלפל החריף, מלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומטגנים עוד 5 דקות (אפשר להכין יומיים־שלושה מראש ולחמם לפני ההגשה).
2. רוטב הסלסה: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון ומעבדים בהפסקות (פולסים), עד שמתקבל רוטב גס ולא משחתי. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מרכיבים את הקערות: אם צריך, מחממים את השעועית והאורז. מסדרים את יתר המרכיבים זה לצד זה בקערות. מגישים עם רוטב הסלסה והנאצ'וס.

סלט שורשים ברוטב אבוקדו

האבוקדו מעניק לירקות השורש כיסוי קרמי מעודן.
4 צפייה בגלריה
סלט שורשים ברוטב אבוקדו
סלט שורשים ברוטב אבוקדו
סלט שורשים ברוטב אבוקדו
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
  • 2 יחידות קולרבי
  • 1 סלק
  • 1 שורש סלרי
  • אפשרות: 1 שורש פטרוזיליה
  • 1/2 כוס רוקט, קצוץ
  • 1/4 כוס נענע, קצוצה
לרוטב
  • 1/2 אבוקדו
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4-2 כפות מים
  • חופן בזיליקום או פטרוזיליה
  • 1/4 כפית פלפל שחור או לבן גרוס
  • 1 כפית מחוקה מלח
ההכנה
1. קולפים את הקולרבי, הסלק, שורש הסלרי ואם רוצים גם את שורש הפטרוזיליה, וחותכים אותם למקלות דקיקים (או שמגררים אותם גס). מעבירים לקערה. מוסיפים את הרוקט ואת הנענע.
2. הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים לקרם חלק. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים (אפשר לשמור עד יומיים במקרר).

ממרח אבוקדו פיקנטי

מצוין כנשנוש עם נאצ'וס או עם טורטיות קטנות, או כבסיס לכריך עם רצועות עוף, שניצל או טופו וירקות. מתכון של ענת לבל
המרכיבים
  • 2 אבוקדו בשלים
  • מיץ מ־1/2 לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום או 1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ
ההכנה
1. קולפים ומגלענים את האבוקדו. מעבירים אותם לקערה ומועכים במזלג למחית גסה.
2. יוצקים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים (אפשר לשמור עד יום במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button