סלט אטריות שעועית וחזה עוף בקרם קוקוס
סלט עשיר וצבעוני בטעמים אסייתיים, מושלם כמנה ראשונה לארוחת החג.
המרכיבים ל-4 מנות:
- 1 חבילה (300 גרם) אטריות שעועית מזרח ומערב
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס רוטב טריאקי YAMASA
- 1 מכל (250 מ"ל) קרם קוקוס מזרח ומערב
- 400-300 גרם חזה עוף שלם
- 1 כף רוטב סויה YAMASA
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף סרירצ'ה מזרח ומערב
- 2 כפות שמן שומשום
- מלח, צ'ילי, פלפל שחור
- 2 פלפלים אדומים או כתומים, קטנים וחתוכים לטבעות
- 2 מלפפונים, חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן
- אפשרות: 1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לטבעות
- 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
לרוטב:
- 3 כפות שמן שומשום מזרח ומערב
- 1 כף קרם קוקוס מזרח ומערב
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף רוטב טריאקי YAMASA
- 1 כף רוטב סויה YAMASA או רוטב דגים
- 1/2 כפית צ'ילי יבש (אם רוצים)
- מלח, פלפל שחור
ההכנה:
1. משרים את האטריות במים קרים כ-10 דקות. מחממים מחבת גדולה ומעבירים אליה את האטריות עם 1/4 כוס מים. מחממים עד שהאטריות מתרככות מעט. מוסיפים כף מהטריאקי ו-3 כפות מקרם הקוקוס וממשיכים לערבב על להבה בינונית עד שהנוזלים נספגים. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר.
2. חותכים את חזה העוף ל-3 נתחים. בקערה בינונית מערבבים את קרם הקוקוס והטריאקי שנותרו עם סויה וסרירצ'ה. מוסיפים לקערה את נתחי העוף, מערבבים קלות, מכסים ומעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.
3. מחממים שמן במחבת בינונית וצולים את הנתחים על להבה גבוהה 4 דקות, עד שהם מזהיבים. הופכים אותם וממשיכים לצרוב על להבה בינונית כ-5 דקות, או עד שהנתח יציב למגע וזהוב. מתבלים במעט מלח, צ'ילי ופלפל. מוציאים מהמחבת ומשהים בטמפרטורת החדר. חותכים לרצועות אלכסוניות.
4. בקערה בינונית מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.
5. בקערת סלט מניחים את האטריות, הירקות, עלי הכוסברה והרוטב ומערבבים. מניחים מעל את נתחי העוף ומגישים למרכז השולחן.
פרגיות במילוי אורז ביריאני ודלעת מקורמלת, בניחוח אסייתי
מנה חגיגית ונפלאה בתבנית אחת. פרגיות אפויות, רכות ועסיסיות, במילוי אורז עם הפתעות.
המרכיבים ל-6-4 מנות:
- 1 קילו פרגית ללא עצם
למילוי:
- 2 כפות שמן שומשום מזרח ומערב
- 1/2 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות
- 1 מקל קינמון
- 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
- 6-5 משמשים יבשים, חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס חמוציות
- אפשרות: 1 ענף תימין טרי
- 50 גרם שקדים פרוסים
- 1/2 קילו דלעת ללא הקליפה, חתוכה לקוביות בינוניות
- מלח ופלפל שחור
לרוטב:
- 1/4 כוס רוטב סויה YAMASA
- 3 כפות רוטב חמוץ מתוק MAXCHUP
- 2 כפות סויה מתוקה MAXCHUP
- 1 כף שמן שומשום מזרח ומערב
- 1/2 כוס מים
לקישוט:
- 2 כפות מקלות שקדים קלויים
ההכנה:
1. המילוי: מחממים את שמן השומשום בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים לסיר מקל קינמון ואורז, מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים מים, משמשים, חמוציות, תימין (אם רוצים) ושקדים. מביאים לרתיחה, מבשלים 8 דקות נוספות ומסירים מהלהבה. האורז חצי מבושל, הוא ימשיך להתבשל עם המילוי.
2. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מכינים תבנית גדולה חסינת חום המתאימה להגשה למרכז השולחן או תבנית תנור.
3. בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים לתבנית.
4. פורסים את נתחי הפרגית ובעזרת פטיש שניצלים דופקים מעט לקבלת שטח פנים גדול יותר. מניחים במרכז כל נתח שתי כפות מהמילוי ומגלגלים. אם הגלילות לא יציבות, אפשר לקשור בחוט או לסגור עם קיסם (לא לשכוח להוציא אותם בתום האפייה). מניחים את הגלילות בתבנית, מפזרים את קוביות הדלעת ואת המילוי שנותר ומתבלים במעט מלח ופלפל.
5. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים 40 דקות. מסירים את הכיסוי, הופכים את נתחי הפרגיות ומערבבים את קוביות הדלעת. ממשיכים לאפות עוד 20 דקות, או עד שמזהיב. מגישים חם ומפזרים שקדים קלויים מעל.
לילות ביירות קוקוס
עוגת לילות ביירות בניחוח קוקוס - קינוח מושלם לסיום ארוחה חגיגית.
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק רחבה או לתבנית עגולה בקוטר 22-20 ס"מ:
לבסיס:
- 2 מכלים (500 מ"ל) קרם קוקוס CHAOKOH
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כוס פחות 3 כפות (170 גרם) סולת
- 1/3 כפית מי ורדים או מי זאהר
לקרם:
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית (או שמנת להקצפה)
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
לסירופ:
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כף דבש או סירופ מייפל
להגשה:
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
- אפשרות: 2 כפות קוקוס
ההכנה:
1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה כולל הדפנות.
2. הבסיס: בסיר בינוני מחממים על להבה בינונית את מרכיבי הבסיס, ללא מי הוורדים, תוך כדי ערבוב כ-8-6 דקות, עד להסמכה. מסירים מהלהבה ומוסיפים מי ורדים. יוצקים לתחתית התבנית, משטחים לשכבה אחידה ומעבירים מכוסה לצינון במקרר לשעה לפחות.
3. הקרם: בקערת מיקסר מקציפים יחד את מרכיבי הקרם כ-2 דקות במהירות גבוהה, לקבלת קצפת יציבה. יוצקים לתבנית, מצפים את הבסיס בקצפת באופן אחיד ומחזירים למקרר לשעה פחות.
4. הסירופ: בסיר קטן מחממים מים וסוכר עד לרתיחה. מוסיפים דבש (או מייפל), מבשלים כשתי דקות ומסירים מהלהבה.
5. ההגשה: מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים למרובעים או למשולשים. מעל כל חתיכה יוצקים כשתי כפות סירופ סוכר ומקשטים בפיסטוקים ואם רוצים, גם בקוקוס.
פורסם לראשונה: 16:56, 29.08.24