שף
שף
פאי לאסי מנגו

ללא אפייה: פאי לאסי מנגו

לקחנו את משקה היוגורט ההודי והפכנו אותו - בלי בעיה - לעוגה מרשימה עם טעמים שעושים חשק לטייל. לא אוהבים מנגו? לכו על אננס, בננה או כל פרי טרופי אחר

פורסם:
טיפ: את המנגו אפשר להחליף בפירות טרופיים, מסוג אחד או יותר, טריים או מוקפאים ומופשרים: אננס, פפאיה, פסיפלורה, בננה וכדומה
המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ)
לבסיס
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר
למלית
  • 300 גרם מנגו (בשר הפרי בלבד), טרי או מופשר ומסונן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) יוגורט סמיך בחמיצות מעודנת, 4% שומן ומעלה
  • 3 כפות (60 גרם) דבש
  • 1/8 כפית הל טחון
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%-38% שומן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 כפות פיסטוק קצוץ
  • להגשה: 2 כפות דבש
ההכנה
1. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה ואבקת הסוכר וטוחנים לעיסה במרקם חול רטוב. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא 15 דקות לפחות.
2. המלית: שמים את המנגו בקערת מעבד המזון (אין צורך לנקות) וטוחנים למחית. מוסיפים את היוגורט, הדבש וההל וטוחנים לאיחוד.
3. שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה, לקצפת יציבה. עוצרים את פעולת המערבל. מוסיפים מחצית מהקצפת למחית המנגו והיוגורט, ומקפלים בעדינות לקרם אחיד. יוצקים את הקרם על הבסיס הקפוא ומיישרים. מאחסנים במקפיא כ־30 דקות. את יתרת הקצפת מאחסנים במקרר.
4. יוצקים על המלית הקפואה את יתרת הקצפת ומיישרים. מפזרים עליה את הפיסטוקים הקצוצים. מאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות.
5. מוציאים את הפאי מהמקפיא 10 דקות לפני ההגשה, ומזלפים עליו את הדבש. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button