שף
שף
פאייה לימונית עם עוף וארטישוק

פאייה לימונית עם ארטישוק והעוף מאתמול

ארוחה שלמה בסיר אחד, שאפשר להכין עם השאריות של העוף מהמקרר (אבל שווה לצלות לכבודה ברגע חזה עוף במחבת) 

פורסם:
ארוחה מהירה ונהדרת, מושלמת לשימוש בשאריות עוף שנותרו במקרר – עוף בגריל, חזה עוף שהוכן במחבת ואפילו שניצלים יתאימו למשימה. כמובן, אפשר גם לצרוב במחבת ברגע חזה עוף במיוחד בשביל להכין את הפאייה הזו, זה שווה את הטרחה. את לבבות הארטישוק לא חייבים להפשיר לפני השימוש, אפשר לחתוך אותם גם כשהם קפואים.
המרכיבים (6-4 מנות)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימון, בקליפתו, פרוס לעיגולים בעובי כ־3/4 ס"מ
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 8 עלי מנגולד, קצוצים (כולל השדרות)
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כוס אורז בסמטי או עגול
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 שקית (200 גרם) לבבות ארטישוק קפואים, חתוכים לרבעים או לשישיות
  • 4 כוסות עוף מוכן, קצוץ גס
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • להגשה: כוסברה קצוצה
ההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית וצורבים את פרוסות הלימון כדקה מכל צד, עד השחמה. מוציאים לצלחת.
2. מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים כ־4 דקות, עד הזהבה קלה. מוסיפים את המנגולד ומטגנים כ־5 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את האורז ואת התבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 3-2 דקות.
3. מוסיפים כוס אחת מהמים הרותחים ואת הארטישוק ופרוסות הלימון, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ־10 דקות, עד שהמים נספגים. מוסיפים כוס מים רותחים נוספת, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות, עד שרוב המים נספגים.
4. מוסיפים את העוף ואת מיץ הלימון, מערבבים, מכסים ומסירים מהכיריים. ממתינים 10 דקות. בוזקים כוסברה ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button