מי אמר שלביבות עשויות רק מתפוחי אדמה? הנה לביבות פתיתים, ספגטי, לחם, אורז וקינואה שמוכיחות אחרת.
לביבות ספגטי
מתכון של עמית דונסקוי
אם מעדיפים, אפשר להחליף את האפייה בטיגון בשמן חצי עמוק.
המרכיבים (כ־15 יחידות)
- לשימון: 2 כפות שמן זית
- 250 גרם ספגטי
- 2 ביצים
- 200 גרם גבינת פטה, מגוררת
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים (אפשר לבשל עד יום מראש).
2 . מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן הזית.
3. טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הגבינה המגוררת ואת הספגטי ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל (בהתאם לרמת המליחות של הגבינה).
4. מסובבים את הספגטי על מזלג כדי ליצור ספירלות ומניחים בתבנית.
5. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה. מגישים מיד, חמים.
לביבות פתיתים, זוקיני ונענע
מתכון של נעמה רן
ניצול מושלם לשאריות פתיתים.
המרכיבים (כ־20 יחידות)
- 3 יחידות זוקיני
- 2 ביצים, טרופות
- 100 גרם גבינה צפתית, מגוררת גס
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כף עלי נענע קצוצים דק
- פלפל לבן, מלח
- 3/4 1 כוסות פתיתים מבושלים (1 כוס פתיתים יבשים)
- לטיגון: שמן
ההכנה
1. מגררים את הזוקיני במגררת דקה וסוחטים היטב (מומלץ לסחוט בידיים, חופן בכל פעם, מעל מסננת). מעבירים לקערה. מוסיפים את כל המרכיבים למעט הפתיתים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומאחסנים במקרר כשעה.
2. יוצקים שמן בגובה 2 ס"מ למחבת ומחממים.
3. יוצרים מהעיסה, בידיים רטובות, לביבות. מטגנים 5 דקות מכל צד, עד השחמה. מגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
לביבות לחם עם פטה ובצל ירוק
מתכון של דנית קימל
המרכיבים (כ־30 יחידות)
- 6 פרוסות עבות (כ־2 ס"מ כל אחת) לחם לבן, רצוי בן יום או יומיים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- מלח, פלפל שחור
- לטיגון: 3 כפות שמן קנולה
ההכנה
1. מפוררים את פרוסות הלחם (ללא הקרום הקשה).
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים. מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים. מוסיפים את הגבינה, הבצל הירוק, הלחם המפורר, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה.
3. יוצקים את השמן למחבת ומחממים. יוצרים בידיים כדורים מהעיסה, משטחים אותם קצת ומניחים במחבת. מטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.
לביבות קינואה וירקות כתומים
מתכון של עמית דונסקוי
המרכיבים (20–25 יחידות)
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 גזרים, קלופים ומגוררים דק
- 1 בטטה, קלופה ומגוררת דק
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת
- 3 כפות קמח רגיל או חלופי ללא גלוטן
ההכנה
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מניחים את הקינואה על הבצל, יוצקים את המים הרותחים, מוסיפים מלח ופלפל, מכסים את הסיר ומבשלים כ־15 דקות, עד שכל המים נספגים. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר המכוסה ל־20 דקות נוספות.
2. מעבירים את תכולת הסיר למסננת וממתינים 10 דקות.
3. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
4. מעבירים את הקינואה לקערה, מוסיפים את הירקות, הביצה, הגבינה והקמח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים מהעיסה לביבות שטוחות ומניחים בתבנית.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהן זהובות (אין צורך להפוך). מוציאים ומגישים חם (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
לביבות אורז וגבינה בסגנון איטלקי
מתכון של איילת הירשמן
שימו לב: האורז חייב להיות קר.
המרכיבים (כ־15 יחידות)
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- 2 כוסות אורז מבושל מאתמול, קר
- 2 ביצים גדולות, טרופות
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם דקים
- 200 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- להגשה: מעט פטרוזיליה או עירית קצוצה
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את האורז, הביצים, הפרמזן, מלח ופלפל וחצי מכמות פירורי הלחם ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל עגבניות שרי גדולות. מכניסים לתוך כל כדור קוביית מוצרלה ומעגלים אותו מחדש.
2. מפזרים את יתרת פירורי הלחם בצלחת שטוחה ומגלגלים בהם את כדורי האורז.
3. מחממים בסיר את השמן לטיגון עמוק. מטגנים את לביבות האורז 2–3 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. זורים מעט פטרוזיליה או עירית קצוצה, ומגישים מיד.