שף
שף
עוגת מנדרינות בחושה

עוגת מנדרינות בחושה בניחוח משכר של פרדס

עוגת תפוזים כולנו מכירים ואוהבים. עכשיו הגיע הזמן להתקדם לשלב הבא - עוגת מנדרינות מתקתקה ורכה בניחוח הדרים עמוק

פורסם:
שימו לב: מחית המנדרינות הופכת את העיסה לנוזלית מאוד, ולכן האפייה ארוכה. אל תיבהלו - העוגה תצא רכה ונעימה.
המרכיבים
  • 2 מנדרינות (או קלמנטינות) גדולות או 3 בינוניות
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר דמררה או לבן
  • 6 חלמונים מביצים בגודל L
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • לקישוט: אבקת סוכר, פלחי מנדרינה
ההכנה
1. שוטפים את המנדרינות ושמים אותן בשלמותן בסיר בינוני. יוצקים מים רותחים לכיסוי, מביאים לרתיחה חוזרת על להבה גבוהה ומבשלים 30-25 דקות (אין צורך לכסות), עד שהקליפה מתרככת. מסננים ומניחים לצינון במשך כ־30 דקות.
2. חוצים את המנדרינות ומסלקים את הגרעינים. מעבירים את המנדרינות (בקליפתן) לקערת מעבד המזון או הבלנדר וטוחנים למחית.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים ומקמחים את התבנית.
4. שמים את החמאה בקערת המערבל עם בלון ההקצפה ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כ־2 דקות לקרם בהיר. מוסיפים את החלמונים ומקציפים כדקה. מנמיכים את מהירות המערבל. מוסיפים את החלב ומחצית מכמות הקמח ואבקת האפייה, ומערבלים להטמעה. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ואת מחית המנדרינות ומערבלים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
5. אופים 60-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם העוגה עדיין לחה, אופים 10-8 דקות נוספות, ובמידת הצורך מכסים ברדיד אלומיניום. מוציאים ומניחים לצינון. בוזקים אבקת סוכר ומקשטים בפלחי מנדרינה. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־25 דקות (לא כולל בישול המנדרינות, הצינון והאפייה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 5 ימים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button